zondag 4 mei 2014

Elisabeth Kramer 3e op NK meisjes welpen!

Afgelopen zaterdag heeft Elisabeth de derde plaats veroverd bij het NK meisjes welpen in Wageningen. Een fantastisch resultaat, waarmee ze zich heeft geplaatst voor het Europees kampioenschap (Minsk) en het Wereldkampioenschap.

Na een mooie vierde plaats vorig jaar, behoorde Elisabeth nu tot de favorieten. Andere favorieten waren Lisa Scholten, Marie Gabbert (de kampioen van 2013), Luise Gabbert en Sara van Lenthe. Maar uiteindelijk is de vorm van de dag meestal bepalend.

Het toernooi was prima vanuit huis te volgen op toernooibase. De uitslagen stonden telkens snel online. Het was echter wel steeds wachten op de uitslag van Elisabeth, want vaak speelde ze nog als een van de laatsten. Zenuwslopend dat F5-en. Maar gejuich, als er weer een goed resultaat werd getoond!


In de eerste ronde moest Elisabeth direct al aantreden tegen een favoriete: Lisa Scholtens. Een zware loting, maar ook niet onprettig. Elisabeth dacht een mooie combinatie te kunnen nemen, maar die kon niet. Met een schijf achter waren er nog wel kansen op remise, maar uiteindelijk werd de partij verloren. Maar het toernooi was nog lang, dus er was nog niets aan de hand.
Direct erna lootte ze de sterke Sara van Lenthe, ook een van de favorieten. Deze partij werd in winst omgezet. De motor was warm en er volgde nog een overwinning, een remise en een overwinning. Elisabeth was weer helemaal terug in de top van het klassement. Helaas werd er toen verloren van Luise Gabbert.

Met drie ronden te gaan was het podium nog steeds in zicht. Maar dan moest er wel gewonnen worden van de kampioen van 2013. Een zware opgave, maar Elisabeth heeft een enorme strijdlust. Marie Gabbert werd opzij gezet en ze was daarmee meteen haar titel ook kwijt.
Elisabeht nestelde zich op de derde plaats en zou die in de resterende partijen ook niet meer afstaan.

Kampioen werd uiteindelijk Lisa Scholtens uit Hoogeveen, die in de laatste ronde nog aan een nederlaag ontsnapte. Luise Gabbert werd tweede, maar verloor ook nog in de laatste ronde.

De uitslagen staan op Toernooibase

Geen opmerkingen:

Een reactie posten