Regio Cup

De Regio-Cup (de vroegere DDB-Cup) wordt georganiseerd door de Drentse Dambond. Het zijn vier aparte toernooien die op vier verschillende plaatsen worden gehouden. Op een toernooi speel je in groepen van zes tot acht kinderen. Per groep zijn er drie prijzen te verdienen. Vaak krijgt iedereen wel een aandenken. Het mooie van de Regio Cup is, dat als je een keer geen prijs wint, je de volgende keer in een lagere groep speelt. Dan heb je weer een betere kans om een prijs te winnen!

Je hoeft niet perse lid te zijn van een damclub om mee te mogen doen. Als je dammen leuk vindt, maar je zit niet op een club, dan kun je je gewoon opgegeven.

Elk toernooi kun je de grote mega wisselbeker winnen. Daarvoor hoef je niet de allersterkste dammer te zijn. Als je bijvoorbeeld alle partijen wint in de laagste groep, dan kun je zomaar de wisselbeker een maandje mee naar huis krijgen! Als je na vier toernooien bovenaan de ranglijst staat, win je de wisselbeker en wordt je naam er in gegrafeerd. Dus de speler die de vier toernooien het beste presteert wordt vereeuwigd!

Lees eens een van de verslagen op deze site en ontdek hoe leuk de Regio-Cup is!

Meer informatie over de Regio-Cup vindt je hier