maandag 28 maart 2016

Floris Tol naar NK Junioren

Floris heeft afgelopen zaterdag voor een kleine verrassing gezorgd. Hij plaatste zich voor het NK junioren. In de laatste ronde wist hij Marieke Altena te verslaan en dat bleek voldoende voor plaatsing. Samen met Wouter Wolff hebben we nu twee finalisten bij de junioren.

Gemakkelijk ging het allemaal niet. Op de eerste speeldag moest Floris secuur verdedigen tegen Nick Waterink en Tom Knapen. Beide keren wist hij het punt te redden, tot groot ongenoegen van zijn tegenstanders. Op de tweede dag begon hij met een remise tegen Jorne Huiting. Om zich zeker te plaatsen, moest hij in de laatste ronde winnen van Marieke Altena. Daar zag het er lange tijd niet naar uit. Marieke kwam beter uit de opening en Floris moest het spel volgen. Toen het gesloten klassiek werd, keerden de kansen. De dreigende doorbraak op de korte vleugel was niet meer te voorkomen en Floris won!
Samen met Nick Waterink en Tom Knapen werd hij gedeeld eerste. In de barrage om de bekers moest hij Nick en Tom voor laten gaan, maar dat deerde hem niet. Plaatsing voor het NK was een feit! "Eindelijk!", aldus Floris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten