woensdag 11 maart 2015

Succesvol Provinciaal Schooldam kampioenschap

Afgelopen zaterdag, 7 maart, werd het Provinciaal Kampioenschap Schooldammen gehouden. Het werd een groot succes voor onze "jongens". Bij de Welpen werd de St. Michaelschool kampioen en bij de Pupillen ging de titel verrassend naar de Groningse Schoolvereniging (GSV).

Het was een mooie dag in het Jannes van der Wal Denksportcentrum. Buiten waren de eerste tekenen van de naderende lente zichtbaar. Binnen werd er hard gestreden om het kampioenschap. Via meerdere voorrondes in de provincie hadden zich 8 pupillen teams (groep 7/8) en 8 welpen teams (groep 4/5/6) geplaatst voor deze finale. Onder hen ook de Michaelschool en de GSV uit Stad. Alle kinderen van deze twee teams zijn lid van onze jeugdclub, dus die konden op speciale aandacht rekeningen van de organisatie. Deze organisatie bestond uit Danny, Martijn, Nick, Bob en Rudolf. Zij hadden de zaakjes redelijk goed onder controle, waardoor er rustig gedamd kon worden.

Van de Michaelschool werd vooraf veel verwacht. Zij waren de regerend kampioen en wisten vorig jaar zelfs tweede van Nederland te worden! Ten opzichte van dat team ontbrak alleen Elisabeth, die inmiddels in groep 7 zit. Zij maakten de verwachtingen dan ook meer dan waar. Na een paar vlotte overwinningen werd de topper tegen De Tweemaster uit Winschoten ook gewonnen. Ook de resterende wedstrijden werden gewonnen, wat ook wel nodig was, want De Tweemaster bleef ook alles winnen!
Het kampioensteam bestond uit Max, Sebastiaan, Sil en Gerard. De eerste twee wisten overigens alle wedstrijden te winnen!

Ook de GSV was de regerend kampioen en wist vorig jaar door te dringen tot de finale van Nederland, waarin ze als 12e eindigden. Nu moesten ze het doen zonder Suzanne...alhoewel. In plaats van speler was zij nu de coach van het team!

Dit jaar maakten Indy en Wouter hun opwachting. Met zo'n  jong team (3 welpjes!) waren de verwachtingen minder hoog gespannen. Een plek bij de eerste vijf moest wel mogelijk zijn.
In de eerste ronde werd er meteen verloren van de Hasselbraam, dus aan een titel werd niet meer gedacht. Maar toen er een paar keer gewonnen werd en De Hasselbraam twee steekjes had laten vallen, kwam het geloof in stunt.

Met ingang van de laatste ronde waren er twee koplopers, waaronder de GSV, en drie achtervolgers op twee punten. Beide koplopers moesten tegen een achtervolgend team. Een zinderende slotronde dus, waarin er nog vijf teams kampioen konden worden! De wedstrijd van de GSV tegen de Tweemaster was reuzespannend. Een 4-4 uitslag leek het meest waarschijnlijke, maar daar zouden beide teams niets mee opschieten. Tot ieders verrassing wist Indy het voordelige eindspel onberispelijk uit te tikken, waarna er een 5-3 overwinning op de borden stond! Toen snel kijken naar de Hasselbraam en die had ook slechts met 5-3 gewonnen. Hierdoor had de GSV net twee bordpuntjes meer verzameld en was daarmee kampioen! Ieder puntje bleek dus achteraf beslissend! Het winnende team bestond uit Diba, Liam, Sander, Wouter en Indy. Sander wist al zijn partijen te winnen!

Op 11 april mogen de beste vier welpenteams en de 5 beste pupillenteams aantreden in de halve finales van Nederland. Eens kijken waar dit jaar het schip strand!Finale Schooldammen Groningen 2015 Welpen

                                                     Wed   pnt   bordpnt
 1 St. Michaelschool           7 - 14   50
  OBS De Tweemaster 1  7 - 12   48
 3   De Bron                        7 - 10   35
  Jan Kuiperschool           7 -   6   21
 5 St. Walfridusschool        7 -   5    18
 6 OBS Togtemaarschool    7 -  3    19
 7 OBS De Tweemaster 2    7 -     17
 CBS De Noordkaap        7 - 3     16
Finale Schooldammen Groningen 2015 Pupillen
                                         Wed     Pnt     Bordpnt
1 Gron. Schoolvereniging  7   -    12       41
2 De Hasselbraam              7   -    12       39
3 De Bron                           7   -    10       36
4 OBS De Tweemaster       7   -     8       34
  CBS De Noordkaap          7   -     8       34
6 St. Walfridusschool         7   -     4       18
7 OBS De Uilenburcht       7   -     1       15
8 CBS De Regenboog        7   -     1        7


Geen opmerkingen:

Een reactie posten