dinsdag 24 maart 2015

Stem op ons project!

Onlangs hebben we bij het Rabobank Stimuleringsfonds een project ingediend, om het dammen in Groningen te stimuleren. Dit project is door de jury goed genoeg bevonden en we zijn nu een van de genomineerden! Het woord is nu aan de inwoners van Groingen en Haren.
Tot 17 april kan er via internet gestemd worden: www.rabobanksf.nl

We staan genoemd onder de categorie "Sport"

We hebben heel veel stemmen nodig, dus maak het bij iedereen in je omgeving bekend! Zet het op facebook, twitter, websites en zorg dat je vrienden, familie en buren allemaal op ons stemmen!


Hieronder lees je alle informatie over het ingediende project:

Rabobank Stimuleringsfonds
Het Stimuleringsfonds van de Rabobank ondersteunt projecten in de Gemeente Groningen en Haren. Het project moet bijdragen aan het welzijn en de leefbaarheid in de regio. Na een selectieprocedure door een jury is ons project één van de genomineerden in de categorie sport. Vanaf nu is het woord aan de inwoners van de gemeente Groningen en Haren. Tot 17 april kan er gestemd op de verschillende projecten, waarna op 30 april de winnaars bekend worden gemaakt.

Ons Project:  “Damboxen op 20 scholen”
Groningen had tot 2005 een rijke traditie op het gebied van het schooldammen. Jaarlijks werd er een scholen kampioenschap georganiseerd en op meerdere scholen heerste een echte damsport cultuur. Wij willen dat in ere herstellen. Afgelopen jaren hebben we met succes weer een jeugddamclub weten op te bouwen. Jonge talenten van de club hebben de stad Groningen mogen vertegenwoordigen op Europese- en Wereldkampioenschappen.

De volgende stap is nu het creëren van een damsport cultuur op scholen. De dambox geeft ons de mogelijkheid om kinderen kennis te laten maken met het mooie spel van concentratie en strategie.

Een “Dambox” bestaat uit 6 complete damsets (borden + schijven). Er is een instructiemap voor de leerkracht en er zijn opdrachtkaarten waarmee de kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. De dambox bevat tevens een damklok die gebruikt kan worden tijdens een dampartij. Kinderen leren dan omgaan met tijdsverdeling en tijdsdruk.Er worden in totaal 20 damboxen samengesteld.
De dambox wordt tegen een geringe vergoeding aan scholen in bruikleen gegeven.

Na de introductie van de Dambox zal er een Gronings kampioenschap Schooldammen worden georganiseerd.

Wie mag er stemmen?
Iedere inwoner van Groningen, Haren, Hoogkerk, Onnen, Glimmen, Noordlaren, Midlaren, Engelbert en Middelbert mag stemmen. Dit is het gebied waaronder Rabobank Stad en Midden Groningen valt. Er mag één stem worden uitgebracht op één van de genomineerden.

Hoe stemmen?
Stemmen kan tot 17 april via internet: http://www.rabobanksf.nl/
Hierbij moeten naam, postcode, huisnummer en een emailadres worden opgegeven.
Ons project is te vinden onder de categorie “Sport”.
Stemmen kan ook via papieren stemformulieren.

LET OP: Het blijkt dat @home adressen niet kunnen stemmen. Dus gebruik in dat geval een gmail/hotmail account


Geen opmerkingen:

Een reactie posten