maandag 1 april 2013

Verslag en Foto's

De halve finales pupillen en junioren zijn gespeeld en het was behoorlijk spannend. Al was het alleen maar vanwege het feit dat de organisator te ziek was om aanwezig te zijn. Gelukkig werd het door heel veel mensen goed opgepakt. Daarvoor bedankt! Ook kregen we te maken met afmeldingen wegens ziekte of vanwege school of omdat men het vergeten was! Maar dat werd door de organisatie perfect opgepakt.

Bij de junioren waren er uiteindelijk maar zes deelnemers. Waarvan eigenlijk maar drie echte junioren. Wouter en Nick zijn namelijk aspirant en Bart is zelfs nog pupil! Grote favoriet was Bert Aalberts en hij maakte  die favorietenrol waar. Door het wegvallen van Ritchie Wijnker was er een concurrent minder en daar werd fel om gestreden. Wouter Wolff verraste door in een direct duel van Nick Waterink te winnen. Nick had vervolgens een gouden kans tegen Bert Aalberts, maar dat liep remise. Uiteindelijk werd Wouter tweede en plaatste zich verrassend voor het NK.  "Weer een vakantie weg", aldus een blije Wouter.

Bij de pupillen werd er gestart met 13 deelnemers en een dummy. Dan is een Zwitsers toernooi niet ideaal. Na de eerste dag gingen er vijf spelers aan de leiding. Ilse Barf, Lotte Meijer, Bart Baak, Rene Emmaneel en Willem Pol. Favoriet Vincent Houtjes was tegen een nederlaag aangelopen en volgde op een punt. De "Noorderlingen" bezetten plaats 9 t/m 13. Vooral door snel spel werden er veel kansen vergooid. Dat moest natuurlijk beter de tweede dag.
De volgende dag was helaas Bart Baak te ziek om te spelen. Gezien zijn spel was hij zeker een kanshebber voor de finale. Erg jammer voor hem. We gingen dus door met 12 spelers. De top speelde remise en Gerald (goed nagedacht!), Tijmen en Suzanne wonnen en kropen dichterbij.
Na de zesde ronde kwam er al wat tekening in de strijd. Ilse en Rene wonnen van Tijmen en Lotte. Vincent won van Willem Pol en stond ineens derde. Op de vierde plaats stonden ineens drie spelers met 7: Willem, Lotte en Suzanne. De laatste ronde kon nog alles over de kop gooien.
Rene en Ilse lieten zien, dat ze dit toernooi de sterkste waren. Rene won van Gerald en Ilse van Suzanne. Ook Vincent kon opgelucht ademhalen na een viervoudige oppositie tegen Lotte. Ondertussen had Willem al gewonnen van Tijmen en ook hij plaatste zich.
Rene werd op Weerstand eerste, maar daarbij is Ilse behoorlijk benadeeld door het wegvallen van Bart Baak. Maar helaas zijn de regels niet anders. Ze had zeker die eerste ook prijs verdiend.
Na afloop bleek dat Willem Pol niet zal deelnemen aan de finale. Erg jammer, want de plaats gaat niet automatisch naar de nummer 5 van onze groep.

Nick, Bert, Wouter
Ilse, Rene, Vincent, Willem

Meer foto's vind je hier. Met dank aan Eva Houtjes en Dennie van Dijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten