zaterdag 20 april 2013

Tijmen wint DDB Wisselbeker!


Tijmen heeft historie geschreven door in Leek het eindklassement van de DDB-Cup te winnen. Nog nooit eerder lukte het iemand van Het Noorden om dat klassement te winnen. Zijn naam wordt nu vereeuwigd en hij bevindt zich in goed gezelschap. Bijvoorbeeld Wouter Sipma, Europees junioren kampioen.

Tijmen had in het totaalklassement een kleine voorsprong op zijn naaste belagers. De nummer twee van het klassement was er helaas niet, maar de nummer drie was er wel! De organisatie had Tijmen in eerste instantie in de hoofdgroep geplaatst. Ninah zat verrassend in de tweede groep. Dat was natuurlijk helemaal niet logisch en dat werd subtiel gemeld aan de organisatie. Even later zat Tijmen toch in de tweede groep en kreeg hij een eerlijke kans op de Wisselbeker.
De tweede groep was zwaar genoeg. Hij begon nog met een overwinning en vervolgens twee moeilijke remises. Maar daarna volgenden een paar nederlagen. En met nog 1 ronde te gaan had hij slechts 5 punten. Gelukkig had de concurrentie ook al punten verspeeld, maar in de laatste ronde moest hij nog vol aan de bak tegen de snelspelende Martijn Methezing. Tijmen was gewaarschuwd en in opperste concentratie strafte hij de foutjes van Martijn af en won. Dat was uiteindelijk voldoende voor de beker! Hij moet overigens nog wel een maandje wachten, voordat hij hem in huist heeft, want eerst krijgt een andere jongen hem een maandje mee.In de hoofdgroep zaten maar liefst vier spelers van Het Noorden. Floris speelde sterk en leek naar een gedeelde eerste plaats te gaan met Gerco. Hij liet echter een totaal gewonnen stand nog remise lopen en moest dus genoegen nemen met de tweede plaats. Suzanne speelde een prima toernooi en eindigde als derde, net voor Ninah. Zo was het hele podium voor ons.

In de tweede groep, waar Tijmen dus in speelde, werd Wietze derde. Hij leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar de laatste twee ronden waren dramatisch. Nicole de Vries uit Hoogeveen won de groep.

In groep 3 had Sander het heel gezellig. Hij was dan wel de jongste, maar had vaak het hoogste woord. Iets te hoog soms, waardoor hij een keer onnodig verloor. Maar de tweede plaats is een mooi resultaat.

Jesper deed het uitstekend in groep 5. Hij startte furieus met drie overwinningen, incasseerde onderweg een 0, maar won vervolgens de rest van de partijen. Dat was teveel voor de concurrentie en Jesper werd terecht eerste. De organisatie had Esmee ook in deze groep ingedeeld, maar ze zat natuurlijk veel te hoog. Ze is nog maar vijf! Maar ze speelde keurig al haar partijen uit.

Diba had een slechte start in groep 7. Ze begon met twee nederlagen en was bang ook de rest te verliezen. Maar in plaats daarvan won ze er vier op rij! In de laatste ronde had ze nog zicht op het podium, maar in een gezellige partij verloor ze net.
Floris speelde een sterke partij tegen Gerco, maar het werd remise
Suzanne is bezig de sterke Willem Pol te verslaan.De dames speelden onder grote belangstelling remise

Tijmen in zijn allesbeslissende partij

De Noordelingen met hun prijzen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten