dinsdag 26 maart 2013

Halve finales pupillen en Junioren

Aanstaande vrijdag gaan in het Jannes van der Wal denksport de halve finales pupillen en junioren van start. Op deze site zal ik proberen korte rondeverslagen te plaatsen. De uitslagen en partijen zullen door Nick Hoving in toernooibase worden ingevoerd. Eva Houtjes zal jullie via Twitter op de hoogte proberen te houden (#hfgron).

Het is altijd gevaarlijk om voorspellingen te doen. Er zijn altijd wel favorieten, maar die plaatsen zich niet zomaar. Bij de junioren is Bert Aalberts de grote favoriet. Onlangs plaatste hij zich voor het 'grote' NK. Ook Nick Waterink is een favoriet, ondanks dat hij eerstejaars aspirant is. In de halve finale aspiranten ging hij onbedreigd door naar de finale. Misschien kunnen local heroes Wouter Wolff en Gerco Lubberink voor een verrassinkje zorgen? Feit is, dat je in deze groep niet zomaar een partijtje wint en dat zal het al spannend genoeg maken.
De pupillen groep belooft erg spannend te worden. Vincent Houtjes is de grote favoriet. Hij zal geleerd hebben van vorig jaar, waar het in de laaste ronde nog mis ging. Ook Rene Emmaneel uit Heerhugowaard is een grote kanshebber. Dan is er een grote groep spelers, die aan elkaar gewaagd is. Ilse Barf heeft een goed seizoen en won al eens de hoofdgroep in de DDB-Cup. Willem Pol is altijd sterk en een geduchte tegenstander. Dan de plaatselijke favorieten. Suzanne Staal wil het toernooi gebruiken als oefentoernooi voor het NK meisjes. Vorig jaar werd ze nog verrassend tweede bij de welpen algemeen. Tijmen van der Put heeft nog wat goed te maken na het dramatische toernooi van vorig jaar. Gerald Wollf zit in zijn laatste pupillenjaar en maakt een goede ontwikkeling door. Ook de groep 'Warffumers' zou wel eens kunnen verrassen. Of wat te denken van de Urkers? Of... Er zijn gewoon veel kanshebbers voor de finale en we moeten maar zien wie er boven komen drijven. Met slechts zeven ronden zal de laatste ronde zowel drama als vreugde opleveren.

Speelzaal:
Jannes van der Wal Denksportcentrum
Oliemuldersweg 43
9713 VA Groningen

Aanvang ronden: 10:30, 12:15, 14:00 15:45 (op vrijdag)

Toernooibase:
Pupillen
Junioren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten