zaterdag 9 maart 2013

Onverwacht bezoek

Afgelopen vrijdag was het erg rustig op de jeugdclub. Feestjes, ziekte, wiskunde en voetbal waren de boosdoeners. Maar de vijf die er wel waren, kregen een aangename verrassing....Wat zullen degene die er niet waren balen!

Niemand minder dan Jean Marc Ndjofang, de nummer drie van de wereld, bracht de club een bezoekje! De Kameroenees was even op doorreis naar Veendam. Zijn kameraad Losseni Savane uit Ivoorkust was ook mee. Hij bleef een nachtje bij Martijn logeren.
Meteen werd er een simultaan georganiseerd. Eerst was Losseni aan de beurt. Hij mocht het opnemen tegen zes tegenstanders. Iedereen kreeg 10 minuten op de klok. Wij wisten daar wel raad mee. Snel zetten als Losseni bij een andere partij bezig was. En zo tikten langzaam overal de secondjes weg. Op een gegeven moment zat hij op meerder borden in tijdnood en dat werd hem teveel. De een na de andere won. Alleen Nick, als laastste nog bezig, moest het onderspit delven. Maar Diba, Thomas, Sander, Gerald en Suzanne wonnen allemaal!
Toen was het de beurt aan een van de sterkste Afrikaanse dammers. Jean Marc wilde het zelfs proberen met slechts 5 minuten! Wel moest er worden opgegeven bij drie schijven achter.
Jean Marc wist er wel raad mee. Hij had onze truc door: "They are very smart; they wait with taking a piece until i move away from the board". En inderdaad, als je even wachtte tot hij weg was en dan sloeg, was hij er meteen weer. Jean Marc was zo snel, dat wij zelfs in tijdnood kwamen! Iedereen was het haasje en met een 10-0 overwinning was Jean Marc zeer tevreden. Na afloop heeft iedereen nog mooi even een handtekening gescoord!

Thomas en Diba staan nu nog goed

Losseni deed het rustig aan. Te rustig.

Jean Marc kijkt geinteresseerd toe. Diba miste nog een mooi zetje!

Sander heeft het mooi opgebouwd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten