zaterdag 16 maart 2013

Elisabeth naar NK Welpen! Wouter redt het net niet

Succes en drama in Hoogeveen vandaag. Elisabeth plaatste zich verrassend voor de finale van Nederland. Dat deed ze door vierde te worden in haar halve finale.

Gemakkelijk ging het allemaal niet. Ze won de eerste twee partijen, maar werd toen verslagen door de snelspelende Martijn Mathezing, die uiteindelijk tweede werd. Na vijf ronden  stond ze op 6 punten en moest ze nog vol aan de bak. In de zesde ronde haalde ze en mooi zetje van Weiss uit naar dam. Op dat moment stond ze op de vierde plaats, maar er stonden nog twee sterke spelers op het programma. Allereerst Nathan van Galen, de latere toernooi winnaar. Daarin sloeg ze toe met een onvervalste Coupe Philipe. Toen ik vader Flip het goede nieuws vertelde en terugkwam, was Elisabeth in tranen. Ze had een schijf aangeraakt om recht te zetten, maar ja...aanraken is zetten. Dus leverde ze weer twee schijven in. Uiteindelijk leek ze toch nog naar de winst te gaan, maar ze liet Nathan wel te ver komen. Die kwam op dam en even later nog een dam. Met beide twee dammen, maar met meer schijven voor Elisabeth bood ze remise aan...terwijl ze had kunnen winnen!
In de laatste ronde moest ze tegen de snelspelende Thimo Swieringa. Een erg spannende, gelijkopgaande strijd die in remise eindigde. Maar dat was voldoende voor plaatsing! Er volge nog een barrage om de derde plaats, waarin ze eigenlijk beter speelde, maar die ging desondanks verloren.
In dezelfde groep speelde ook Joost Meijer uit Warffum. Hij was de jongste speler van het toernooi, maar wist toch zes punten bij elkaar te spelen. Een knappe prestatie.
In de andere halve finale deed Sander het uitstekend. Hij was de jongste speler in de groep, maar speelde heel geconcentreerd. De eerste drie partijen gingen verloren, maar dat was ook tegen sterke tegenstanders. In het vervolg speelde hij nog twee keer remise en won er nog twee. Zes punten voor een Benjamin is een knappe prestatie!

Bij de aspiranten wist Wouter Wollf zich niet te plaatsen voor de finale. Hij werd derde in zijn groep. Dat was te danken aan een klein drama. In zijn partij tegen Vincent Houtjes wilde hij een ruil naar de rand doen. Dat leek hem de beste zet. Hij overzag echter, dat hij op een andere manier meerslag moest nemen, waarna Vincent nog eens drie na sloeg! Een vreselijk geval van damblindheid, wat de besten kan overkomen. Ondanks twee volgende overwinningen was het net niet voldoende voor de tweede plaats. Er is overigens nog een keuzeplaats beschikbaar en mogelijk wordt deze toegekend aan Wouter. Hij is in ieder geval een van de kanshebbers.

De standen van de welpen zijn hier te vinden: Toernooibase
De standen van de aspiranten staan hier: Toernooibase

Geen opmerkingen:

Een reactie posten