zondag 20 mei 2012

NK's in Warffum

Afgelopen week werd in Warffum het NK Meisjes Pupillen en het NK Welpen algemeen gehouden. Het toernooi werd gehouden in het Hogeland College. Tevens was er op de slotdag nog het Open Groninger kampioenschap. Het was allemaal uitstekend georganiseerd.


Bij de pupillen speelden Lotte Meijer en Ninah Rosema mee. Lotte had in de eerste ronden een sterk programma. Later in het toernooi kwam ze sterk terug en eindigde met 6 uit 9 op de 9e plaats. Voor een eerstejaars pupil is dat een prima score. Ninah deed lange tijd mee voor het podium. Na twee dagen stond ze netjes derde. De slotdag werd echter een drama. Er werd nog maar 1 punt gescoord, waardoor de concurrentie langszij kwam. In de barrage om de derde plaats, die recht gaf op het EK, was Ilse Barf uiteindelijk de sterkste. Jammer voor Ninah, maar ze kan tevreden zijn over haar toernooi. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Tessa Aleven, gevolgde door Melanie Voskuil. Zij waren veruit het sterkst.

Bij het NK welpen algemeen was er sprake van "Girl Power". Kirsty Wahjuwibowo en Suzanne Staal gingen als een speer uit de startblokken. Na drie ronden stonden de dames met 6 punten bovenaan. In de vierde ronde troffen zij elkaar. Na een gelijkopgaande strijd volgde er een schitterend tijdnood duel. Suzanne won een schijf en even later moest Kirsty er nog twee geven om door te breken. Helaas was de tijd te kort voor Suzanne om het eindspel tot winst te voeren. Ook in de vijfde ronde wonnen ze beide en de (jongens) concurrentie stond op flinke achterstand. In de zesde ronde volgde een klein drama. Suzanne combineerde leuk naar dam, maar die werd later afgevangen. In een gelijke stand vergat Suzanne dat ze weinig tijd had en toen was die op....De tegenstander had nog 11 minuten. Na deze tegenslag werd er sneller gespeeld en in no-time werd er gewonnen. Met ingang van de laatste ronde stond ze nog twee punten achter op Kirsty. Er moest dus gewonnen worden en dan hopen op een foutje van Kirsty. Na een damcombinatie en schijfwinst leek er niets aan de hand. Suzanne wilde sterk naar het centrum ruilen, maar gaf pardoes vier weg! Weg titelkansen en nu moest ze zelfs vrezen voor het podium. Dit keer echter waren de weerstandspunten haar goed gezind. Ze werd tweede achter Kirsty. Dat was overigens een unicum bij het welpen dammen. Nog nooit werd een meisje kampioen! En met twee meisjes op het podium wordt het nog unieker!

Naast al dat NK geweld werd er ook een jeugdtoernooi georganiseerd. Hieraan deden kinderen uit het hele land aan mee. In de meeste gevallen waren ze toch al mee als supporter. Er werden verschillende prijzen in de wacht gesleept door onze jeugd. Zo werd Sander Staal eerste in zijn groep. Wietze Veenstra behaalde een tweede plaats, net als Pim Lacrois (invitatie groep). In de Benjamin groep won Joost Meijer. De wisselbeker voor degene met de meeste punten ging wederom naar Willem Pol. Die kon de beker dus weer meenemen naar Buitenpost!

Verslagen en uitslagen zijn te vinden op: Toernooisite Warffum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten