zondag 13 mei 2012

De Kooi naar NK finale schooldammen

Afgelopen zaterdag werd in Westerbork een halve finale schooldammen georganiseerd. De Kooi uit Eelde was daar met twee teams aanwezig. In het eerste team spelen Niels de Jonge, Tijmen van der Put en Olaf Tol. Het eerste team werd tweede en mag naar het NK! Hieronder een verslag:

2 damteams van OBS de Kooi uit Eelde namen vandaag deel aan de halve finale van Nederland van het schooldammen voor pupillen (groep 7 en 8). Op 6 locaties in Nederland vonden vandaag halve finales plaats met per locatie 16 deelnemende schoolteams die zich in de voorrondes (plaatselijk, regionaal en provinciaal) gekwalificeerd hadden.
In De Voorhof in Westerbork werd de hele dag gespeeld door de beste scholen uit de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel.
Er werden 8 rondes gespeeld in viertallen. De partijen duurden maximaal 30 minuten en er werd gespeeld met een digitale klok. Het 1e team van OBS de Kooi was erop gebrand een goede klassering te behalen. In een andere samenstelling hebben zij in 2011 de finale net gemist en dat wilden ze zich dit jaar niet laten gebeuren, nadat zij in de voorrondes telkens met zoveel overmacht wonnen.
Voor team 2 van de Kooi was het behalen van de halve finale een prestatie op zich, zijn speelden niet mee om de kwalificatieplaatsen 1 t/m 3 en eindigden op de 15e plaats.

De eerste partijen werden vrij eenvoudig gewonnen, in de rondes 3 t/m 6 moesten de mannen zwaar aan de bak tegen de scholen die uiteindelijk ook in de top 5 van het klassement eindigden. Daar lieten ze enkele puntjes liggen, waarmee de strijd om de eerste plaats alleen maar spannender werd. De laatste 2 rondes werden weer met overmacht gewonnen. Het uiteindelijke resultaat: een prachtige 2e plaats voor team De Kooi 1. In het eindklassement eindigden de plaatsen 1 t/m 3 alledrie met 13 wedstrijdpunten. Het verschil zat m alleen in de bordpunten.

Resultaat:
1.         It Maitiidslibben uit Opeinde
2.         De Kooi 1 uit Eelde
3.         De Opdracht uit Ureterp

De finaleronde wordt op 9 juni as gespeeld in Opeinde met de 18 beste scholen van Nederland. Voor OBS De Kooi is dat de eerste keer dat ze zover zijn gekomen, dat is toch wel heel bijzonder.
Namen van de jongens: (zie foto: Olaf Tol, Niels de Jonge, Sven Duitscher en Tijmen van der Put)

Foto van het team 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten