zondag 13 mei 2012

Feestelijke sneldam middag

Vrijdag 11 mei was het een fantastisch feest. De verjaardag van Danny werd gevierd met het provinciaal kampioenschap sneldammen en een hoop hapjes. Gertie, de moeder van Wouter en Gerald, had gezorgd voor soep, broodjes, sate stokjes en een hoop gezonde snacks. Daar werd tussen het dammen door gretig gebruik van gemaakt.


Bij het sneldamtoernooi waren nagenoeg alle leden van de bond aanwezig. Wim en Rudolf hadden hun best gedaan om alle leden van Warffum mee te nemen. Uiteindelijk waren er maar liefst 16 jeugdspelers aanwezig! Ze speelden allemaal in een grote groep volgens het Zwitsers Systeem. Dat de welpen en pupillen bij elkaar in de groep zaten was geen probleem want de jongsten beten behoorlijk van zich af en wisten af en toe ook een pupil te vloeren.
Na zeven spannende ronden bleek Floris de meeste punten te hebben verzameld. Hij is daarmee provinciaal kampioen geworden en mag op 16 juni meespelen met het NK sneldammen. Wouter stond tot de laatste ronde mede bovenaan, maar kwam in de laatste ronde niet verder dan remise. Hij moest genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was er voor Ninah Rosema.
Bij de welpen moest er een barrage gespeeld worden tussen broer en zus Staal. Suzanne was daarbij net iets beter, waardoor ze kampioen bij de welpen werd. Ook zij mag straks naar het NK.
Al met al was het een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten