maandag 11 juni 2012

Dammers OBS De Kooi 9e schoolteam van Nederland


In de strijd tussen de 18 allerbeste pupillen schooldamteams van Nederland is het pupillenteam van OBS De Kooi uit Eelde op zaterdag 9 juni op een keurige 9e plaats geƫindigd. Vanaf de start van het schooljaar bleven er van 1400 deelnemende schoolteams in Nederland uiteindelijk deze 18 over en die maakten het op deze dag onderling uit.

 Het toernooi vond plaats in het Friese Opeinde. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een schooldamteam van De Kooi een finaleplaats had weten te bemachtigen. Dat op zich is al een felicitatie waard. De talentvolle dammers Sven Duitscher, Niels de Jonge, Tijmen van der Put en Olaf Tol speelden 8 ronden verdeeld over de hele dag. Tot en met ronde 6 speelde het team mee in de top 4.
In de laatste 2 rondes troffen ze de latere 2 beste scholen als tegenstander, waarin zij hun meerdere moesten erkennen. Dat leverde uiteindelijk een 9e plaats in dit sterke veld op. De winnende basisschool was Willink uit Bennebroek, met een team dat bestond uit o.a. een eeneiige drieling!

Er had wellicht nog iets meer ingezeten, maar de concentratie en de scherpte nam in de loop van de dag wat af. OBS De Kooi is natuurlijk supertrots op deze toppers die in de voorbereiding al uitgebreid in de pers zijn geweest: een interview bij Radio Tynaarlo Lokaal en zelfs in het Dagblad van het Noorden. Voor dit schooljaar zitten de damactiviteiten erop. Volgend jaar een nieuw team aangezien Sven en Niels naar de middelbare school gaan

(Met dank aan Marjan Tol)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten