zaterdag 7 april 2012

Wouter en Floris naar NK Pupillen

Wouter en Floris hebben zich geplaatst voor het NK pupillen dat van 30 april t/m 5 mei in Hoogeveen wordt gespeeld. Van Wouter werd het min of meer verwacht dat hij zich zou plaatsen. Maar dan moet je het nog wel waarmaken! Vandaag won hij in de 5e ronde overtuigend van Dirk Vet en vervolgens van Ninah Rosema. Hiermee was hij 1 ronde voor het einde al zeker van de finale.

Voor Floris begon de tweede dag in mineur. Hij werd volkomen van het bord gespeeld door Nick Waterink. Op zich geen schande, maar nu werd plaatsing wel moeilijk. In de zesde ronde volgde een belangrijke wedstrijd tegen Lotte Meijer. Die wedstrijd werd overtuigend gewonnen. De loting zat echter niet mee. In de laatste ronde werd geloot tegen Wouter. Clubgenoten tegen elkaar, die regelen dat onderling, zou je denken. Niets is minder waar. Wouter was niet van plan om kadootjes weg te geven. Hij kon nog eerste worden! Maar na een paar zetten was die kans al verkeken. Floris nam een openingscombinatie en tikte het vervolgens uit. Het was toen nog even wachten op de andere uitslagen. Daar gebeurden geen rare dingen meer, waarmee plaatsing een feit was. Het is een grandiose prestatie dat we met twee spelers vertegenwoordigd zijn in de finale!
Er was nog even sprake van dat Ninah zich ook kon plaatsen. Na zes ronden stond ze op zeven punten en bij directe winst op Dirk Vet, zou ze vierde geworden zijn. Maar zover kwam het niet. Dirk haalde uit met een coupe philipe en daarmee was het voorbij. Ze kan echter terugkijken op een goed toernooi.
Niels was gebrand op een goede tweede dag. Gisteren bleef hij steken op twee punten, maar vandaag scoorde hij 100%. Goed spel en een goede tijdverdeling brachten de punten in het mandje. Hij eindigde daarmee op de 7e plaats.
Suzanne begon vandaag een stuk minder. Even de kansen van de tegenstander uit het oog verloren en dat koste haar een schijf en de partij tegen Willem Pol. Vervolgens werd er uitstekend gespeeld tegen Dirk Vet, maar dat leverde geen punten op. In de laatste ronde werd nog gewonnen van Gerald, waarmee ze 9e werd.
Wietze begon ook aan een inhaalrace en won zijn eerste twee partijen. In de laatste ronde begon hij vol goede moed aan zijn partij tegen Willem Pol. Die was hem echter met een paar combinaties te slim af. Met zes punten eindigde hij als 12e.
Robert had vanochtend pech, dat hij de afgesproken tijd verkeerd had begrepen (afspraak was tien over HALF tien, in plaats van tien over tien). Wim Dirks reed dus zonder hem weg. Gelukkig haalde Rudolf hem vervolgens op, maar die kon niet verhinderen dat hij 20 minuten van zijn kwijt was. Hij kwam nog heel ver, maar verloor toch van Ilse Barf. Wat als hij wel op tijd was geweest? Met zes punten werd hij uiteindelijk 13e.
Na de goede dag van gisteren wist Olaf nog slechts 1 puntje aan zijn totaal toe te voegen, door een vechtremise tegen Tamar Visser. Dat kostte zoveel kracht, dat hij vervolgens nog twee partijen verloor, waaronder de partij tegen Niels. 14e plaats voor hem.
Lotte had een echte off-day. Gisteren nog mooi in de middenmoot, maar vandaag kwamen daar geen punten bij. In de vijfde ronde speelde ze een prachtige partij tegen Ninah. Ze ging continu aan de leiding, tot in het eindspel. Een kleine gemene truc van Ninah leidde de onverwachte nederlaag in. Daarna moest ze ook nog tegen Floris aantreden en dat was net iets teveel. In de slotronde werd ook nog eens verloren, waardoor ze bleef steken op vijf punten. Maar haar goede spel biedt voldoende perspectief voor het NK pupillen meisjes, dat in mei wordt gespeeld in Warffum.
Gerald herstelde goed van de matige dag van gisteren. Hij won eerst van Tijmen en in de zesde ronde stond hij huizenhoog gewonnen tegen Jasper. Hij boodt echter remise aan, omdat hij dacht dat Jasper ook op dam zou komen. Maar als hij even geteld had, had hij gezien, dat hij dan wel heel erg veel voorstond. Dat kon hij nooit meer verliezen. Gelukkig was zijn spel wel goed! In de laatste ronde verloor hij nog van Suzanne.
Voor Tijmen was het een zwaar toernooi. Ondanks de vier nederlagen van gisteren, verscheen hij weer vol goede moed achter het bord. Hij bleef geconcentreerd spelen, maar had de pech dat het niet werd beloond. Wel heeft hij veel bijgeleerd en die ervaring kan hij meenemen naar het schooldamtoernooi en naar volgend jaar!
Tot slot wil ik nog kwijt, dat ik enorm trots op jullie allemaal ben! We hadden de grootste delegatie en hebben ook nog eens heel goed gepresteerd. Jullie mogen trots zijn op jullie zelf!

Voor de eindstanden, zie Toernooibase

Geen opmerkingen:

Een reactie posten