maandag 25 juni 2018

Derde plaats op NK Sneldammen voor Jeugdteams

Onze club heeft op zaterdag 16 juni een uistekende prestatie geleverd bij het NK Sneldammen voor clubteams in Utrecht. Het team, bestaande uit Floris Tol, Yneke Goerres, Sander Staal en Bas Blanken, wist de derde plaats te veroveren.

Het NK Sneldammen voor clubteams is altijd het toetje van het seizoen. De teams zijn gemengd, qua leeftijdscategorie. Op het eerste bord mag elke jeugdspeler zitten (t/m junior), het tweede bord mag maximaal een aspirant zijn en het derde en vierde bord mag maximaal een pupil zijn.
Sommige teams hebben ook echt een junior, aspirant en twee pupillen. Maar er zijn ook teams, die met vier pupillen spelen of twee pupillen en twee welpen. Zelf traden we aan met een junior en drie pupillen.

Vooraf leek de derde plaats het hoogst haalbare. De teams van Wageningen en Hoogeveen leken op papier een stukje te sterk. Maar die derde plaats was absoluut geen zekerheidje!
De eerste ronde werd soepeltes gewonnen van Huissen 2, dat een heel jong team had opgesteld . De tweede ronde bleek achteraf al een beslissende. Het sterke tweede team van Wageningen werd met 7-1 verslagen. De topper tegen Hoogeveen leek op een 4-4 gelijkspel af te stevenen. Maar zowel Floris als Yneke wisten hun stand niet te winnen. Het werd zelfs nog 7-1 voor Hoogeveen.
In de vierde ronde speelden we tegen Culemborg, met de sterke Simon Harmsma als kopman. Hij won ook als enige, maar zijn teamgenoten verloren allemaal.

De wedstrijd tegen Wageningen was alleen op papier een topwedstrijd. Ze waren simpelweg een maatje te groot. De 7-1 was wel geflatteerd, maar de nederlaag was terecht. Inmiddels waren we al wat afgezakt op de ranglijst. Maar met de 6-2 overwinning op Huissen waren we weer in de buurt van het podium aangeland.
De belangrijke wedstrijd tegen Brainsport Eindhoven
 In de voorlaatste ronde speelden we tegen Brainsport Eindhoven. Een fantastische naam voor een damclub. Het is een jong team, maar met sterke spelers. Het werd ternauwernood 4-4, maar daarmee werd de slotronde wel bijzonder spannend. Onze naaste concurrent, WSDV 2, waarvan we in de eerste ronde hadden gewonnen, moest tegen Hoogeveen. Zelf troffen we SNA uit Heerhugowaard. Opdracht was simpel. Zelf winnen, want onze weerstandspunten leken wat beter. Dat gebeurde ook, want het werd 6-2. Omdat WSDV 2 verloor van Hoogeveen, was de derde plaats binnen!

Sander, Bas, Yneke en Floris

Uitslagen en standen op: Toernooibase

Geen opmerkingen:

Een reactie posten