maandag 25 juni 2018

Simultaan Wouter

Het gebeurt niet elke dag, dat een wereldtopper de damclub binnenstapt. Maar vrijdag 22 juni gebeurde dat wel. Wouter Wolff, zelf nog jeugdlid van de club, kwam een simultaan geven. Wat hij niet wist, is dat hij met een speciale bedoeling naar de club was gelokt.


Toen Wouter gevraagd werd om een simultaan te geven op de jeugdclub, hoefde hij niet lang na te denken. Natuurlijk wil hij dat, want hij heeft ook veel aan de club te danken, aldus hemzelf. Wat hij niet wist, is dat we een "smoes" nodig hadden om hem naar de club te lokken. Wouter was namelijk verkozen tot Jeugddammer van het jaar. Deze prijs, ingesteld door Damboeken.nl (waar wij onze boeken ook kopen), was door de jury dit jaar aan Wouter toegekend.
Grappig genoeg weten we niet wie er in de jury zat. Ook weten we niet wie de andere kandidaten waren en wat de overwegingen waren van de juryleden. Henk Stoop (van damboeken.nl) kon (mocht?) ons alleen mededelen, dat er twee kandidaten bovenuit staken en dat de jury het er snel over eens was.

Voordat Wouter begon met de simultaan, hield Danny nog even een inleidende toespraak. Niet iedereen kent natuurlijk Wouter Wolff, want hij komt al een poosje niet meer op de jeugdclub. Hij vertelde dat Wouter zo rond het jaar 2010 begon met dammen en toen 10 jaar oud was. Sommige kinderen in de zaal waren toen nog niet eens geboren! En de helft is nu nog niet eens 10 jaar oud!
Danny somde een mooie erelijst op, met als hoogtepunt het WK senioren, waar Wouter de 8e plaats behaalde en daarmee tot de wereldtop doordrong.
Daarna werd een enorme beker tevoorschijn gehaald en werd Wouter verrast met de mededeling dat hij de Nationale Jeugddamprijs 2017 had gewonnen. De bijbehorende geldprijs komt natuurlijk goed van pas voor de deelname aan internationale toernooien.

Na deze mooie woorden ging de damsimultaan met 18 deelnemers van start. Martijn had leuke prijsjes gekocht voor speciale prestaties tijdens de simultaan. De eerste speler die vijf schijven wist te bemachtigen zou een prijs krijgen en ook degene die als eerste tien schijven zou veroveren. Daarnaast nog prijzen voor de echte volhouders.
Bruno wist als eerste vijf schijven te pakken. Hij was Sem nipt voor. Bij de prijs voor het veroveren van tien schijven viste Sem weer achter het net, want toen was Anar hem net voor. Maar  gelukkig zag de jury dat en kende ook Sem een prijsje toe.
Wouter wist niet alle partijen te winnen. Tegen Sander en tegen niet-meer-zo-jong-maar-wel-jong-van-geest-clublid Johan Rademaker werd het remise. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat we een leuke avond had en de jeugd kan mooi gaan dromen van een mooie damtoekomst!

Enkele foto's gemaakt door Jan Willem Wolff.

Er moest nog even een tafel bij

Nationale Jeugddamprijs uitgereikt door Danny


Wouter poseert met de mooie trofee

En daar gaan we!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten