maandag 9 juni 2014

Verrassende 5e plaats bij NK sneldammen voor Clubteams

Afgelopen zaterdag werd in het nationaal denksportcentrum in Utrecht het NK sneldammen voor jeugdteams gehouden. In een team zit een junior op bord 1, een aspirant op bord 2 en op bord 3 en 4 pupillen. Het is overigens toegestaan om jongere spelers in te zetten. Zo mag er best een pupil op bord 2 zitten, maar geen aspirant op bord 4!

Door deze speciale samenstelling is het een leuk toernooi voor jong en oud. Een club moet eigenlijk in elke categorie wel een goede speler hebben om een kans te maken. Maar ook als je dat niet hebt, is het gewoon leuk om mee te doen.

Ons team bestond uit Wouter Wolff (aspirant, bord 1), Gerald Wolff (aspirant, bord 2), Suzanne Staal (pupil, bord 3) en Max Doornik (welp!, bord 4). Een vrij jong team, die ook volgend jaar in dezelfde samenstelling mee zou mogen doen. We maakten ons niet al te veel ilusies, maar stiekem hoopten we op een herhaling van de stunt van vorig jaar (3e).
Voor aanvang van de eerste ronde. Links op de achtergrond oud-lid Heike Verheul.

Het toernooi begon stroefjes met twee gelijke spelen. Daarna verloren we onnodig van SNA. Ons doel werd nu om de dummy te ontwijken, want dat zou een blamage zijn. We troffen gelukkig DEZ Laren, maar weer volgde een onnodige nederlaag. We werden gestraft met de Dummy. Ons doel werd nu om heel sneaky omhoog te kruipen. Dat was best mogelijk, want ook bovenin werden veel punten gemorst.
Uiteraard hadden we onze shirts aan. Links boven: Petra kijkt gespannen toe

Er werd gewonnen van Brummen, maar Culemborg was een maatje te groot. Nog drie ronden te gaan. De start van de eindsprint. We wonnen van SNA 2 en van IJmuiden. Een mooie klassering zat er nog steeds in, maar dan moesten we wel winnen van Den Haag. Zij speelden met een erg jong team (drie pupillen en een aspirant), maar hadden uitzicht op de derde plaats. Ze moesten dan wel van ons winnen. Dat bleek onmogelijk. We wonnen en kwamen daarmee heel sneaky op de vijfde plaats terecht. We hadden enorm weinig weerstand. Zelfs minder dan de dummy! Maar als je weinig weerstand hebt, moet je meer punten halen! Dus de vijfde plaats was natuurlijk dik verdiend! Volgend jaar gaan we ons weer richten op het podium.
Kampioen werd het ijzersterke Wageningen, met Jan Groenendijk in de gelederen. Hoogeveen deed het fantastisch door als tweede te eindigen. Hun tweede team werd zelfs vierde!
Toch wel een beetje trots
En hoe deden we het individueel dan? Wouter had op bord 1 een goede score. Hij moest wel een keer een (onnodige) nederlaag incasseren, maar scoorde desondanks 15 uit 9.
Gerald deed het uitstekend op bord 2. Vaak had hij fantastische tijdnood duels, met 2 seconden op de klok. Maar hij bleef vaak koelbloedig. Met 8 uit 9 mag hij tevreden zijn.
Suzanne had een slechte start. Ze verloor zelfs twee keer op de klok in gewonnen stand! Later ging het een stuk beter en uiteindelijk haalde ze 10 uit 9.
Welpje Max heeft het uitstekend gedaan. Hij moest wel even wennen aan het hoge niveau, maar uiteindelijk haalde hij 8 punten uit 9 wedstrijden. Voor een welp uitermate knap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten