zondag 2 februari 2014

Succes bij DDB-Cup Hijken

Afgelopen zaterdag werd al weer de derde DDB-Cup van het seizoen gehouden. Er waren meer dan 60 deelnemers! Helaas konden we niet terecht in de Dorpshoeve, maar zaten we in het nabij gelegen kerkgebouw. Deze zaal was net iets te klein en te warm voor de hoeveelheid deelnemers.Veel rode gezichtjes wat soms leidde tot onnavolgbare fouten. Maar doorover later meer.

Zelf waren we met 8 spelers aanwezig en met vijf bekers waren we zeer succesvol. In groep 7 speelden Jesper en Gerard. En die twee hielden daar behoorlijk huis. Gerard verloor slechts 1 keer en werd daarmee kampioen. Erg knap, als je bedenkt dat hij nog maar 6 jaar oud is. Maar hij draait dan ook al een poosje mee in het circuit. Heel rustig spelend, werd de ene na de andere speler opgeknoopt. Jesper deed het ook uitstekend. Hij speelde heel rustig en geconcentreerd. Misschien kwam dat, doordat hij 's ochtends nog al zijn energie in het zaalvoetbal had gestopt? Hij werd uiteindelijk knap tweede in de groep.


Max hadden ze weer in een hoge groep geplaatst. Eigenlijk is groep 3 iets te hoog, maar aan de andere kant, speelt hij wel erg goed. Hij won bijvoorbeeld met drie dammen tegen een dam met "De Schaar". Die had hij onlangs nog geleerd van Meester Henk op school. En als hij zelf in de minderheid was, werd er knap remise gespeeld! Iedereen was aan elkaar gewaagd in deze groep en Max eindigde op de gedeelde derde plaats. Hij moest een barrage spelen en die eindigde in remise. Daarna volgde nog een barrage wedstrijd. Ook deze leek remise te worden, maar op eens kon Max winnen. Hij zag het, speelde met zijn dam en....liet hem 1 veld te vroeg los. Een klein drama, want daarmee gaf hij prompt zijn dam weg en verloor...Terecht dat hij erg boos was op zichzelf. Maar hij kan trots zijn op zijn spel. Als je in zo'n sterke groep meedoet om de prijzen, dan heb je het goed gedaan!

Elisabeth en Sander zaten samen in groep 2. Eigenlijk zijn ze daar al een beetje vaste klant aan het worden. Misschien duurt het niet zo lang meer, voordat ze een keertje promoveren naar de hoofdgroep! Ze doen het namelijk heel erg goed! Elisabeth eindigde met goed spel net buiten de prijzen. Ze werd vierde. Sander had een goede dag (komt dat door het zaalvoetbal?) en werd tweede! Lotte Meijer was in deze groep een maatje te groot en won overtuigend. Ze mag volgende keer weer haar opwachting maken in de hoofdgroep!

In de hoofdgroep waren we zwaar vertegenwoordigd. Floris en Suzanne zijn daar vaste deelnemers. Tijmen heeft een knipperlicht relatie met de hoofdgroep. In Hoogeveen haalde hij daar nul punten. In Zuidwolde won hij zo'n beetje alles in de tweede groep. Hij had dan ook geen hoge verwachtingen, maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Hij won vol overtuiging van de sterke Vincent Houtjes, die in het ene na het andere zetje liep. Ook hield hij knap Ilse Barf op remise. En met ook nog een overwinning op Nicole de Vries haalde hij mooi zijn gemiddelde. Het was helaas net niet genoeg voor de derde plaats. Die ging naar Suzanne, die net een puntje meer haalde. Floris speelde erg sterk en had in de laatste ronde genoeg aan remise tegen Vincent. Maar dat ging nog bijna mis. Vincent haalde dam en leek gewonnen te staan. Maar Floris is handig en stuurde de stand nog naar de remisehaven. Hiermee won hij de hoofdgroep! Leuk is het trouwens, dat er in de hoofdgroep drie meiden meespeelden!

Ook Warffum was weer met een mooie delegatie aanwezig. Stijn Bakker won al zijn partijen en ging met de grote wisselbeker naar huis!

Groningen en Warffum samen op de fotoGeen opmerkingen:

Een reactie posten