maandag 20 mei 2013

Gronings Kampioenschap Sneldammen 2013

Mag je na twee keer spreken van een traditie? Ik vind van wel! Het was voor de tweede keer dat het Gronings kampioenschap sneldammen op een vrijdagmiddag werd gehouden. Vorig jaar viel het samen met de verjaardag van Danny. Dat was iedereen zo goed bevallen dat we er dit jaar weer voor hebben gekozen.

Wederom had Gertie voor een enorme variatie aan hapjes gezorgd: paprika, worteltjes, komkommer, toastjes, huzarensalade, broodje gehaktbal, knakworstjes en niet te vergeten een toetje. Marieke zorgde ook nog voor heerlijke wraps. De patat die tussendoor werd gehaald,was meer voor de vorm, dan dat het echt nodig was. Er was genoeg! Bij de prijsuitreiking werd alvast geopperd om het volgend jaar weer op vrijdag te houden!


Het toernooi verliep uitstekend. In totaal 19 deelnemers van drie verschillende clubs. Voor het eerst ook deelname vanuit Winschoten, waar ze dit jaar zijn begonnen met een jeugdclub. Het dammen in Groningen is in opbouw. Dat zie je ook aan het aantal deelnemers per categorie. Er is nu nog maar 1 junior en er zijn drie aspiranten. Maar belangrijk hierbij is wel, dat zij nog steeds dammen! Bij de pupillen waren er vijf deelnemers, maar daar miste ook een groep uit Warffum, die verplichtingen had op school. Bij de welpen waren er tien deelnemers.

De junior en aspiranten speelden in 1 groep. De strijd was daar spannend tot en met de laatste ronde. Wouter wist toen te winnen van Floris en werd daarmee kampioen. Wouter plaatste zich hiermee voor het NK sneldammen. Gerco zal deelnemen bij de junioren.

Ook bij de pupillen was het spannend. Daar werd eerst een rondtoernooi gespeeld en daarna volgde er een Grande Finale. Gerald en Tijmen streden om de titel en die werd in het voordeel van Gerald beslist. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Olaf.

Bij de Welpen werden er zes ronden gespeeld. Niet iedereen speelde dus tegen elkaar. Ook hier was uiteindelijk een barrage nodig om de kampioen aan te wijzen. In het reguliere toernooi eindigden Suzanne en Elisabeth op de gedeelde eerste plaats. In de barrage was Sander net iets sterker en werd daarmee kampioen. Maar de tweede plaats van Elisabeth is ook uitstekend. Knap is ook de derde plaats van Jesper en de vierde plaats van Rianne Houwen van DC Winschoten.

We hadden ook prijzen voor de Benjamins. Binnen de KNDB is dit nog geen officiele categorie, want ze vallen gewoon onder de welpen. Maar als extra stimulans hebben we er gewoon prijsjes voor geregeld. Deze werden toegekend aan de hoogste benjamins, die nog geen prijs hadden gewonnen. Aldus ging de eerste prijs naar Max Doornik. Esmee won de barrage van Gerard en ging met de tweede prijs naar huis en Gerard met de derde.
 
Van het toernooi zijn leuke foto's gemaakt en die staan hier

Bij de prijsuitreiking werd ook officieel het nieuwe shirt gepresenteerd, maar dat staat in een volgend verslag.

Eindstanden

Jun/Asp
1.Wouter Wolff 11 uit 6
2.Floris Tol 9 uit 6
3.Gerco Lubberink 4 uit 6 (kampioen junioren)
4.Ninah Rosema 0 uit 6

Pupillen
1.Gerald Wolff, 6 uit 4, wint strijd om eerste plaats
2.Tijmen van der Put, 6 uit 4
3.Olaf Tol, 3 uit 3, wint strijd om derde plaats
4.Suzanne Staal, 5 uit 3
5.Nathan Bos, 0 uit 4
Na de reguliere vijf ronden speelden de nr’s 1 en 2 om het kampioenschap en de nr’s 3 en 4 om de derde plaats

Welpen
1.Sander Staal, 11 uit 6
2.Elisabeth Kramer, 11 uit 6
3.Jesper van Veen, 8 uit 6
4.Rianne Houwen, 7 uit 6
5.Max Doornik, 6 uit 6
6.Esmee Rosema, 5 uit 6
7.Gerard Kramer, 5 uit 6
8.Ralf Tol, 4 uit 6
9.Thomas Huisman, 2 uit 6
10.Matthijs Tol, 1 uit 6
Sander wint barrage van Elisabeth
Bij de Benjamins gingen de prijzen naar Max Doornik, Esmee Rosema (2e) en Gerard Kramer (3e)Geen opmerkingen:

Een reactie posten