vrijdag 6 april 2012

Eerste dag Halve Finales Pupillen

De eerste dag van de halve finales pupillen zit er op. Voor de een was het succesvol voor de ander wat minder. Grootste struikelblok bleek het  "trage" speeltempo. Je kreeg een half uur en voor elke zet die je doet, krijg je 15 seconden er bij. Dat is heel veel tijd voor een partij. Zeker als je de DDB-Cup gewend bent of een schooldamtoernooi.
Maar een aantal had het al snel door en zo werden er ook langere en betere partijen gespeeld. Wouter had een succesvolle dag. Hij won drie partijen en speelde remise tegen de sterke Niek Waterink. Hij is dus volop in de race voor een van de vier finaleplaatsen. Ook Floris heeft nog een goede kans. Hij verloor alleen van Dirk Vet en won drie partijen.De meiden, Suzanne, Lotte en Ninah staan daar vlak achter met vijf punten. Olaf speelde goede partijen maar verloor twee keer van sterke tegenstanders. Daarna kwam hij ijzersterk terug met twee overwinningen. Niels begint het lange dammen ook te leren, maar liet het af en toe nog liggen. Hij had meer verdiend dan de twee punten die nu op het scorebord staan. Dat geldt ook voor Tijmen. Hij speelde in het begin van het toernooi te snel, maar de vierde partij gebruikte hij goed zijn tijd. Hij was nog als een van de laatsten bezig en had remise in handen. Helaas werd dat gemist en met 0 uit 4 heeft hij echt te weinig. Gerald speelt goede openingen. Het spel ziet er verzorgd uit. Vooralsnog resulteerde dat maar in 1 punt, maar als hij zo blijft spelen, volgen er vast meer.  Wietze speelt ook goed en heeft 2 punten. Robert heeft er inmiddels vier verzameld.
Morgen volgen nog drie ronden en dan zullen we zien wie de finale gaat halen. Voor uitslagen, standen en nieuwe ronden kijk op Toernooibase

Geen opmerkingen:

Een reactie posten