maandag 16 mei 2016

Sneldamfeest

Op vrijdag 13 mei werd weer het jaarlijkse sneldamfestijn gehouden. Sneldammen, onder het genot van een hapje en een drankje, is inmiddels een traditie. Ook dit jaar verzorgde Gertie weer de hapjes. Met hulp van Petra en Jan Willem liep alles weer op rolletjes. Suzanne en Gerald werden aangesteld als arbiter en zo maakten we er met zijn allen weer een groot succes van.

Ondanks het pinksterweekend waren er toch nog aardig wat deelnemers. 11 pupillen en 9 welpen. Naast delegaties uit Groningen, Warffum en Winschoten, was er ook een groep uit Pieterburen! Wim Dirks geeft daar les aan een enthousiast clubje.

Bij de pupillen werden er zeven ronden gespeeld. Het was een spannend toernooi, waarbij iedereen wel een keertje verloor. In de top van het klassement was het dan ook voortdurend stuivertje wisselen.Van de kanshebbers was Sander de eerste die een tikje kreeg. Hij verloor van Max. Max op zijn beurt, ging over de knie bij Sebastiaan. Sil had daarvoor al gewonnen van Sebastiaan en zo ging het de hele tijd door. Amanda Lich uit Winschoten stond op een gegeven moment bovenaan, maar zij verloor weer van Max.

Zo gingen we de laatste ronde in, met Sil en Max aan de leiding (10 punten). Sebastiaan, Kyra en Amanda volgden op twee punten.Toevallig speelden Sil en Max tegen elkaar, dus de kampioen zou uit deze partij volgen. Max won deze wedstrijd en werd daarmee Kampioen van Groningen.
Verrassend genoeg verloor Sebastiaan op de klok van Kyra en daarmee viel hij van het podium. Amanda verloor van Sander en miste daardoor ook het podium.
De barrage om de tweede en derde plaats ging derhalve tussen Kyra en Sil. Daarin was Sil duidelijk de sterkste. Maar Kyra was ook dolblij met haar derde plaats.

Bij de Welpen werden ook zeven ronden gespeeld. Vier welpen waren nog zo jong, dat ze onder de "Benjamins" vielen. Voor hen waren er ook aparte prijzen.
Er was geen uitgesproken favoriet maar gezien het normale kampioenschap leek het op voorhand tussen Demi Peters uit Winschoten en "onze" Bas te gaan. Ze troffen elkaar al meteen in de eerste ronde en die wedstrijd werd door Demi gewonnen. Dat bleek ook meteen de beslissing in het kampioenschap, want Demi won vervolgens al haar partijen!
Ook Bas deed wat van hem verwacht mocht worden en stond nog slechts 1 puntje af. Dat leverde hem de tweede plaats op. Siemen-Jan Hommes eindigde op de derde plaats bij de pupillen.

Tussen alle welpen deden de Benjamins het prima. Anand werd uiteindelijk kampioen, gevolgd door Maurice Pool uit Pieterburen. De derde plaats was Stefan Koenen, die nog maar een paar maandjes bij ons damt.Eindstand Pupillen
1. Max Doornik, DG Het Noorden, 12 pnt
2. Sil Bols, DG Het Noorden, 10 pnt
3. Kyra van Driel, DC Winschoten, 10 pnt
4/5 Sander Staal, DG Het Noorden, 9 pnt
4/5 Pieter Tuinstra, DV Warffum, 9 pnt
6/7 Amanda Lich, DC Winschoten, 8 pnt
6/7 Sebastiaan Pellikaan, DG Het Noorden, 8 pnt
8/9 Karsten Lich, DC Winschoten, 6 pnt
8/9 Britt Jeths, DC Winschoten,6 pnt
10/11 Richard Behtlehem, DV Warffum, 3 pnt
10/11 Tuvshin Bayar, DG Het Noorden, 3 pnt

Eindstand Welpen
1. Demi Peters, DC Winschoten, 14 pnt
2. Bas Blanken, DG Het Noorden, 11 pnt
3. Siemen-Jan Hommes, Pieterburen, 9 pnt
4. Anand Dalaj, DG Het Noorden, 9 pnt,  Kampioen Benjamins
5. Maurice Pool, Pieterburen, 8 pnt, 2e plaats Benjamins
6. Nickey Loots, DC Winschoten, 6 pnt
7. Stefan Koenen, DG Het Noorden, 6 pnt, 3e plaats Benjamins
8. Ravi Reneerkens, Pieterburen, 5 pnt
9. Bjarne Piekema, DG Het Noorden, 2 pnt, 4e plaats BenjaminsGeen opmerkingen:

Een reactie posten