woensdag 4 november 2015

WK halverwege: Zilver voor Wouter bij WK Blitz

Het Wereldkampioenschap Jeugd in Beilen is halverwege. Tijd om de tussenbalans op te maken.

Laten we beginnen met onze jongste deelnemer. Max speelt een super toernooi. Met 5 uit 5 staat hij mooi in de middenmoot. Zijn partijen zijn ook mooi. Er wordt goed opgebouwd en heel belangrijk, hij gebruikt zijn tijd goed. Soms te goed, want regelmatig duikt hij onder de vijf minuten. Maar het levert wel resultaat op.

De meisjes pupillen zijn nog niet goed op dreef. Op een WK krijg je niet zomaar kadootjes en dat ondervinden Suzanne en Elisabeth aan den lijve. Suzanne heeft wel kansen, maar liet een paar keer haar tegenstander lopen. Zelf gaf ze overigens wel twee kadootjes weg, dat resulteerde in een nederlaag en een benauwde remise.
Elisabeth speelt goede partijen. Ze heeft al vier Aziaten achter de kiezen. Twee Mongoolse en twee Chinese meisjes. Stuk voor stuk sterke tegenstanders, waartegen ze drie punten scoorde. Ook speelde ze nog tegen Nicole de Vries, waarin ze een knappe remise haalde. Net als Suzanne heeft Elisabeth nu vier punten.

Bij de aspiranten meisjes doen Ilse en Tamar het prima. Beide scoorden tot nu toe 5 punten. Het zijn wel allemaal zware partijen, maar er wordt goed gespeeld en als het moet, goed verdedigd.

Wouter gaat als een speer. Met 9 uit 5 gaat hij alleen aan kop. Hij moet hard werken voor de punten, maar hij maakt het de tegenstanders dusdanig lastig, dat ze bezwijken. Er komen sowieso nog vier sterke tegenstanders. Morgen wacht de Pool Cichocki. Daar heeft hij nog een appeltje mee te schillen.

Morgen (donderdag) volgt er een zware dubbelrondige dag. Eens zien hoe de zaken er dan voor staan.

Afgelopen dinsdag was ook het WK Blitz. Een geweldig massaal toernooi met maar liefst 73 Nederlandse deelnemers. Wouter haalde daar een mooie zilveren medaille. Na afloop was hij nog niet blij, want hij was graag wereldkampioen geworden. Die eer ging naar Jitse Slump. Dan maar gewoon kampioen worden in het reguliere toernooi, toch?

De uitslagen van het blitz zijn te vinden op de Toernooisite

Geen opmerkingen:

Een reactie posten