zondag 13 september 2015

Succes in de Friesland Cup

PFDB JeugdAfgelopen zaterdag was het eerste toernooi om de Friesland Cup. Er werd gespeeld in de school "It Maitiidslibben" in Opeinde. Vanuit Groningen gingen we daar met een select groepje heen. De organisatie was goed verzorgd. De meegereisde ouders hoefden zich niet te vervelen, want er was voor hen een soort damclinic georganiseerd.

Sander en Max werden ingedeeld in de Grootmeestergroep. Er werd nog met ouderwetse klokken gespeeld en Max had nog nooit zoiets gezien. Het deerde hem niet, want hij speelde uitstekend. Ook Sander deed het erg goed. Hij haalde 9 punten en werd daarmee eerste. Max haalde zes punten en moest een barrage spelen om de tweede plaats. Daarin speelde hij ijzersterk en deze won hij met overmacht.

In de Meestergroep speelde Gerard telkens mooie flankaanvallen. Een keer lette hij niet op in de opbouw en dat werd hem fataal. Dat was ook zijn enige nederlaag en dat was genoeg om de groep te winnen.


Bjarne speelde zijn eerste damtoernooi en hij had er heel veel plezier in. Dat hij geen punten haalde, dat deerde hem niet. En zo hoort het ook. Plezier staat voorop!

De fanatieke organisatie houdt alles nauwgezet bij op Facebook: PFDB Jeugd

Het volgende toernooi is op 24 oktober in Drachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten