zondag 9 maart 2014

Veel te vieren

Afgelopen weekend was het een drukke damagenda. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, viel er veel te vieren! Daarom wordt er aanstaande vrijdag getracteerd op iets lekkers! Laten we beginnen bij het belangrijkste....

In het Jannes van der Wal Denksportcentrum werd het Provinciaal Gronings schooldamkampioenschap gehouden. In de pupillen categorie werd de Groningse Schoolvereniging kampioen. Het winnende team bestond uit Suzanne, Sander, Diba en Liam en werd gecoacht door Marieke. Suzanne en Sander hadden beide een score van 100%! Het team speelde slechts 1 keer gelijk. Bij de welpen werd de St. Michaelschool kampioen. Ook hier weer bekende namen, want daarin speelden Elisabeth, Max en Gerard. Het team werd gecompleteerd door Sebastiaan en Sil. Elisabeth had een 100% score. Sil scoorde in de allesbeslissende laatste wedstrijd het beslissende punt . Coach Flip was natuurlijk zo trots als een pauw en ook trainer Henk was dik tevreden.

Eindstand: Pupillen
Eindstand: Welpen

Damgenootschap Het Noorden bestaat niet alleen uit jeugd. Er is ook een grote mensen club. Zij dammen altijd op dinsdag in het Jannes van der Wal Denksportcentrum. Afgelopen zaterdag hadden zij een belangrijke wedstrijd in de nacompetitie. Ze speelden namelijk een wedstrijd tegen IJmuiden en de winnaar zou promoveren naar de landelijke hoofdklasse. Het was een zeer spannende wedstrijd. Na een 6-6 tussenstand kwamen we met 6-8 achter. Maar uiteindelijk werd dat omgebogen naar een 11-9 overwinning! Dus volgend jaar speelt het team in de landelijke hoofdklasse! Jullie trainers Martijn en Danny speelden goede partijen, maar deze eindigden beide in remise. Wel won Henk Stroetinga met een geweldige zesklapper! Als je de partij wilt zien, kijk dan hier.

In de landelijke ereklasse werd een barrage gespeeld om het kampioenschap van Nederland. Deze ging tussen Hijken (met daarin jullie trainers Nick en Michiel) en Huissen. De wedstrijd werd live op internet uitgezonden. Na een slechte start (Nick trapte per ongeluk in een zetje, kijk maar hier), werd er uiteindelijk gewonnen met 12-8. Na afloop werden ze op een grote boerenkar door het dorp gereden!

In Urk was de eerste speeldag van de HF Aspiranten. Wouter haalde 7 punten uit 4 wedstrijden en is koploper in de groep. Gerald speelde goede partijen, maar had wat pech in de afwerking. Volgende week zaterdag worden de laatste drie ronden gespeeld. Dan is ook de HF welpen, waar Sander, Elisabeth, Max en Jesper aan mee zullen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten