zondag 24 november 2013

Succes bij DDB-Cup Hoogeveen

Op zaterdag 23 november werd de eerste DDB-Cup van het seizoen gehouden in Hoogeveen. Met ruim 50 deelnemers was het een goed bezocht toernooi. Zelf waren we met 11 deelnemers vertegenwoordigd. Alleen Hoogeveen leverde er meer, maar voor hen was het ook een thuiswedstrijd.

Team "Het Noorden"

Voor een aantal kinderen was dit hun eerste echte damtoernooi. Samuël en Ali debuteerden in Groep 7 en dat deden ze best goed. Samuël won 1 partij, maar dat hadden er zeker 2 meer kunnen zijn. Ali had geen last van zenuwen en behaalde een mooie tweede plaats. Vooral zijn eindspelbehandeling is mooi om naar te kijken. Ook Jesper speelde in deze groep. Hij kwam iets te laat binnen, omdat ze dachten dat het om 2 uur begon. Gelukkig was de organisatie soepel en kon hij nog instromen. Alleen was het niet goed voor de concentratie in de eerste partijen. Uiteindelijk werd Jesper nog knap vierde. Als hij iets minder snel speelt, zit er meer in!

Samuël en Ali in hun onderlinge duel


Jesper in een mooie denkhouding
Thomas zat in groep 8 en had het moeilijk. Maar telkens als ik ging kijken, haalde hij wel een mooie combinatie uit! Achteraf was het ook verklaarbaar. Thomas had zijn clubshirt helemaal niet aan! Dat geeft toch extra krachten. Foutje van de jeugdleiders.
Thomas zonder clubshirt, maar wel een goede stand!
Diba en Gerard mochten in de zesde groep spelen. Ze hebben dan ook al wat meer toernooi ervaring. Flip (vader van Gerard) vroeg zich af, of Gerard niet te hoog zat. Misschien was dat ook wel zo, maar hij speelde wel erg goed! Alleen duurt zo'n toernooi nog wel wat lang voor hem. Diba speelde ook goede partijen, maar ze gaf af en toe toch weer de winst uit handen.

Diba en Gerard gezellig naast elkaar
Max debuteerde op de DDB-Cup, maar de organisatie stopte hem wel in groep 4! En de kans dat hij daarin blijft spelen is groot. Hij behaalde zeer verrassend de derde plaats, tussen al die grote jongens. De "kleintjes" deden het sowieso goed, want Joost Meijer, de jongste in de groep, werd knap eerste.
Max was zeer trots op zijn "Pokal". Helaas liet hij (of Petra, daarover verschillen de meningen) de beker achter in Hoogeveen. Maar dat komt ongetwijfeld wel weer goed.
Kennelijk kun je op paprika chips prima dammen!
Elisabeth draait al wat jaartjes mee. In groep 3 was ze dan ook een klasse apart. De ene na de andere partij werd gewonnen. Helaas moest ze tussendoor wel een nederlaag slikken. Volgens coach Martijn volkomen onnodig. Jammer, anders had ze de grote wisselbeker mee naar huis kunnen nemen! Ondands de nederlaag werd ze "gewoon" eerste in de groep.
Oei..een dam tegen..
Ook Sander draait al een poosje mee in het circuit. Daarom mocht hij het proberen in groep 2. Dat deed hij best goed. Hij won van de latere groepswinnaar en wist ook in een mooi eindspel van Wietze Veenstra te winnen. Voor het podium was het niet genoeg, maar 5 punten uit 5 wedstrijden is een prima score.
Wie is er eigenlijk aan zet? Sander won wel van de groepswinnaar
Tijmen mocht voor het eerst aantreden in de hoofdgroep. Logisch, want hij had het vorige seizoen de grote wisselbeker gewonnen! Hij ondervond, dat het niveau op de DDB-Cup best hoog is. Ondanks goede partijen, wist hij geen punten te scoren. De volgende keer dan maar weer een groepje lager!
Floris zat ook in de hoofdgroep en deed het uitstekend. Hij won vier partijen op rij, waaronder tegen Ilse Barf en Lotte Meijer. In de laatste ronde hoefde hij alleen nog maar te winnen van Nicole de Vries. Het was een schitterende klassieke partij, waarin Floris het best moeilijk had. Een klein foutje van Nicole leek Floris de winst op te leveren. Maar ook Floris ging de fout in en het werd remise. Ondanks de groepswinst baalde Floris als een stekker.

Aan het eind van het toernooi waren er vier spelers, waaronder Floris, die slechts 1 puntje af hadden moeten staan. Zij mochten dobbelen voor de grote wisselbeker. De 4 van Floris bleek ruim voldoende en hij mag de wisselbeker tot het volgende toernooi in zijn bezit hebben! Dat verzachtte toch enigszins de pijn.Max en Elisabeth weten wel wat ze willen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten