zaterdag 29 juni 2013

3e plaats NK sneldammen clubteams

Op het NK sneldammen voor clubteams in Utrecht hebben we heel verrassend de derde plaats behaald! Het team dat bestond uit Gerco, Wouter, Floris, Suzanne en Tijmen moest alleen Heerhugowaard en Wageningen voor zich dulden. Er werd natuurlijk gespeeld in ons mooie clubshirt. Zou dat het geheim geweest zijn?

De verwachtingen waren vooraf gematigd. Een plaats bij de eerste tien zou al heel mooi zijn voor dit jonge team. Suzanne, Wouter en Floris zijn alledrie eerstejaars in hun categorie en Tijmen en Gerco tweedejaars. Maar al snel bleek dat we de doelstellingen opwaarts konden bijstellen. In de eerste ronde werd het jonge team van Roden/Leek verslagen.
Voor aanvang van de eerste wedstrijd tegen Roden/Leek.

Daarna volgde een overwinning op SNA 2. Nu zou wel de terugval komen, maar dat bleef uit. Samen Sterk hield ons op 4-4, waarna de derby tegen Hoogeveen volgde. Die wedstrijd leken we te gaan verliezen, maar Tijmen won nog nadat hij glad verloren stond. Floris speelde sterk tegen Vincent Houtjes, maar miste de remise en verloor nog. Wederom dus een gelijkspel.

De wedstrijd tegen Lunteren was een belangrijke test. Die werd met 5-3 gewonnen, waarna we op de tweede plaats stonden. Toen konden we ons opmaken voor de kraker tegen SNA 1. Een nederlaag zou niet erg zijn tegen de gedoodverfde favoriet. Maar stiekem hoopten we op meer. Zeker met onze pupillen in topvorm! Helaas verloor Wouter van Mitchel Mensinga, terwijl we daar juist hoopten op een overwinning. De meevaller kwam van Tijmen. In een leuke partij zag de sterke Rene Emmaneel het niet meer. Hij gebruikte teveel tijd en verloor op de klok. Ook Suzanne won waarmee we zelfs met 4-2 voor stonden! Helaas wist Gerco het net niet te redden, waarmee SNA met de schrik vrij kwam. Nu gingen we er toch wel een beetje in te geloven. Ondertussen had Suzanne al haar partijen gewonnnen en begon ze praatjes te krijgen...als dat maar niet tegen ons ging werken

In de pauze werd ons team geïnterviewd door organisator Cees de Leeuw. Het verslag komt op de niewe DamZ! site die binnenkort door de KNDB gelanceerd wordt.

Interview met Cees de Leeuw
Na de pauze volgde er al weer een kraker. WSDV 1 was nu de opponent. Hier leden we een kleine 3-5 nederlaag. Alleen Suzanne en Tijmen wisten te scoren. We vielen dus even terug in het klassement, maar alles was nog niet verloren. Dan moest er wel gewonnen worden van Huissen. Dat team deed stond hoog, maar deed niet mee voor het klassement. Hun bord 3 speelster bleek al aspirant te zijn. Foutje van de jeugdleider. Op bord drie (en vier) moet je namelijk pupillen opstellen. Ze mocht echter wel gewoon meespelen en de uitslagen telden ook gewoon. Tijmen moest dus spelen tegen een aspirante, die ook al eens op het Jeugd EK had gespeeld! Het was een moeizame partij, maar gelukkig voor Tijmen kwam ze in tijdnood. Toen Tijmen een doorbraak naar dam forceerde ging het lichtje snel uit en won Tijmen! Ook Suzanne won en Floris speelde een fantastische partij tegen de sterke Lisa Aleven.  Alleen Wouter verloor op het eerste bord. Maar de overwinning was in de pocket!

Tijmen is net doorgebroken. Tessa heeft nog 8 seconden. Op de achtergrond is Floris aan het winnen
 Inmiddels stonden we op de tweede plaats en we hadden alle topploegen al gehad. Dat is altijd gevaarlijk, want onderschatting ligt dan op de loer. Maar ook SNA 3 moest er aan gelopen en werd met 7-1 opgerold. In de laatste ronde tegen Harderwijk hadden we aan 4-4 genoeg, maar ook die wedstrijd werd met 7-1 gewonnen. Hiermee hadden we de derde plaats veilig gesteld!
Een geweldige prestatie, waar we trots op mogen zijn. Individueel leverde Suzanne een knappe prestatie door alle partijen te winnen. Ze werd daarmee ook nog eens topscorer van het toernooi!

Kijk voor de uitslagen en standen op Toernooibase

De trotse prijswinnaars
Even bijten op de medailles, zoals Olympiers altijd doen
Topscorer Suzanne ontving een damboek van Johan Krajenbrink


Geen opmerkingen:

Een reactie posten