zondag 27 januari 2013

Succes bij DDB-CUP Hijken

De DDB-Cup in Hijken is voor ons succesvol verlopen. Er waren in totaal maar liefst 60 deelnemers! Heel veel nieuwe kinderen, maar ook een groot aantal trouwe bezoekers. Er was ook nog een toernooi voor "Senioren", waardoor er in totaal 80 dammers in de zaal zaten.

De hoofdgroep was sterk bezet. Floris was eerst ingedeeld in de tweede groep, maar daar hoort hij niet thuis. Op het laatste moment verhuisde organisatie hem naar de hoofdgroep. Daar scoorde hij drie remises en verloor twee keer. Maar er had wel meer ingezeten. Gerco kon ook geen potten breken. Hij is meer van de lange partijen. Vincent Houtjes won uiteindelijk de groep, voor Bart Westerveld en Ilse Barf.
In de tweede groep zaten Tijmen en Suzanne. Beide gingen er als een speer vandoor. In de derde ronde werd het onderlinge duel in het voordeel beslist van Tijmen. Suzanne ging door de vlag. Vervolgens won Tijmen ook zijn laatste twee partijen en werd daarmee eerste in de groep. Ook voor het totaal klassement deed hij goede zaken (100 punten erbij!). Suzanne herstelde goed en na een barrage werd ze uiteindelijk tweede.
De derde groep was een prooi voor Wietze Veenstra (DV Warffum). Clubgenoot Robert Datema legde beslag op de tweede prijs. Beide kunnen de volgende keer best een groepje hoger! Ook Sander was ingedeeld in deze groep, maar kon het niet helemaal bolwerken tegen de veel oudere kinderen. Desondanks wist hij nog drie punten uit het vuur te slepen!
In groep 6 debuteerde Jesper van Veen op de DDB-CUP. En wat voor een debuut! Slechts 1 remise stond hij toe en de overige 6 partijen werden gewonnen. Een prachtige eerste plaats! Na afloop was hij niet bij het dambord weg te slaan. Terwijl de zaal al leeg stroomde, zat hij nog lekker met broertje Olaf te dammen.
In groep 7 debuteerde Diba uitstekend. Met 10 uit 7 belande ze op de gedeelde 2e plaats met twee andere kinderen. Terwijl de prijsuitreiking al bezig was, speelde zij nog een barrage. In die barrage eindigde ze gelijk op de tweede plaats. Uiteindelijk moest de dobbelsteen er aan te pas komen. Dat deed ze net iets beter dan haar tegenstander, waarna ze een mooie tweede behaalde. In dezelfde groep deed ook Quint mee. Hij won zijn eerste partij nog wel, maar verloor de overige. Het plezier was er niet minder om.
Voor de grote wisselbeker hadden we twee ijzers in het vuur. Naast Tijmen en Wietze hadden nog drie anderen een 100% score. Hoe groot is de kans dat er drie een zes gooien? Heel groot. Tijmen, Wietze en een andere presteerden dat. Na nog een dobbelronde ging die andere speler er met de wisselbeker vandoor. Balen, maar desondanks een mooi toernooi voor beide!Geen opmerkingen:

Een reactie posten