vrijdag 18 januari 2013

Oproep: Slopers Gezocht!!

Ik ben op zoek naar een paar handige computeraars, die het leuk vinden om damprogramma's te slopen. Denk je dat het wat voor jou is? Lees dan verder!

Wat is er aan de hand?

De Koninklijke Nederlandse DamBond is bezig met het project DamZ!-Totaal. Ikzelf werk daar ook aan mee. Er komt een vernieuwde website voor DamZ. Deze is met name bedoeld voor kinderen van de basisschool van 7 t/m 11 jaar. Op de website vind je allemaal informatie over damtoernooien en, nu komt het, je kunt er ook trainen (DamMentor), tegen anderen spelen (JeugdDamServer) of tegen de Computer (Veldheer).

Wat moet er gebeuren?
De damprogramma's DamMentor, JeugdDamServer en Veldheer worden nu opnieuw gemaakt, zodat ze  straks perfect werken op de computer of op bijvoorbeeld een iPad.
Maar zover is het nog (lang) niet. De programma's moeten getest worden door kinderen. Je mag ze proberen te slopen. Probeer maar vals te spelen of probeer het maar stuk te krijgen.


Wat heb ik nodig?
Ongeveer 6 kinderen t/m 12 jaar, die het leuk vinden om mee te helpen. Niet alleen om ze te slopen, maar ook om eens goed te kijken naar de programma's. Ziet het er wel leuk uit? Vind ik het wel leuk om er mee te dammen? Wat zou er nog bijgemaakt moeten worden, zodat het leuker is?
Ondertussen kun je natuurlijk al kijken hoe Veldheer en Dammentor er nu uit zien (kijk maar onder het knopje Programmas op deze site).

Wanneer?
We gaan ergens in februari/maart een woensdag of zaterdag plannen. Er zullen dan ook kinderen uit de rest van Nederland gaan helpen.

Als het je wel lijkt, geef het dan door aan Danny!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten