zondag 18 maart 2012

Suzanne geplaatst voor NK Welpen in Warffum

Afgelopen zaterdag waren de halve finales welpen algemeen (jongens en meisjes door elkaar). Suzanne moest hiervoor afreizen naar het verre Zegveld in Zuid-Holland.
We vertrokken al om half acht 's ochtends, zodat we vroegtijdig zouden aankomen. Dat was ook wel nodig, want rond Zegveld waren er wat omleiding. Maar uiteindelijk waren we ruim op tijd en konden we nog even uitrusten.
In totaal verschenen er 22 jongens en meisjes aan de start. Zij speelden 8 ronden met een bedenktijd van 10 minuten en 10 seconden per zet. De jongens waren in de meerderheid (17), maar kwalitatief waren de meisjes in de meerderheid. Het toernooi werd namelijk gewonnen door Kristy Wahjuwibowo uit Den Haag. Zij won al haar partijen.
Suzanne begon moeizaam aan het toernooi. De eerste partij speelde ze goed, maar moest uiteindelijk remise maken in een 3-om-1 eindspel. Dat lukte gelukkig. Daarna won ze met overmacht. In de derde ronde trof ze een sterke speler uit Den Haag. Het spel golfde op en neer en er bleef een moeilijk eindspel over. Net toen Suzanne de remise had afgedwongen, sloeg het noodlot toe. Ze sloeg te traag en toen was de tijd op....In de vierde ronde volgde er een goede partij, maar door een foutje werd er nog bijna verloren.
Met nog vier ronden te gaan, moest Suzanne vol aan de bak. De vijfde en zesde partij werden gewonnen, maar in de zevende ronde volgde er een nederlaag. In een goede stand met een schijf meer, werd ze afgeleid en trapte in een trucje. Hoewel er nog remise in had gezeten, werd er toch verloren. De laatste partij ging het niet zo goed. Door foutjes kwam ze twee schijven achter en de nederlaag leek onafwendbaar. Maar de vechtlust kwam naar boven en er werd nog een dam veroverd. Doordat de tegenstander niet al te handig manouvreerde, kon Suzanne afwikkelen naar een 3-om-1 eindspel en toen werd meteen tot remise besloten. Dit punt was net voldoende voor de zevende plaats en daarmee voor plaatsing voor het NK! Gelukkig ligt Warffum om de hoek en hoeven we geen lange reis te maken. Eens kijken hoe ver ze dan komt en hoe die westerlingen het dan doen met een lange reis in de benen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten