zondag 18 maart 2012

Gronings Kampioenschap Schooldammen

Afgelopen zaterdag werden in het Denksportcentrum de provinciale kampioenschappen schooldammen gehouden. Onder de uitstekende leiding van Martijn de Jong streden de welpen en pupillen om de hoogste eer. Martijn had daarbij ondersteuning van de tafelarbiters Nick Hoving, Johan Rademaker, Evert Faber, Jan Aeilkema en Nico Werkman.
Er waren 9 pupillen teams en 8 welpenteams, die zich geplaatst hadden via de verschillende rayon wedstrijden. Bij de pupillen was CBS De Noordkaap uit Uithuizermeeden oppermachtig. Het eerste team werd kampioen en hun tweede team werd 2e. De Tweesprong uit Leek werd nipt derde. Naast deze drie teams mogen ook De Bron uit Marum en de Togtemaarschool uit Bedum naar de landelijke halve finales. Bij de Togtemaarschool deed Lotte Meijer het uitstekend. Ze speelde slechts een keer remise en won de rest van haar partijen.
Bij de welpen was De Hasselbraam uit Leek de sterkste. Zij verloren weliswaar van CBS De Noordkaap, maar deze liet tussendoor weer punten liggen en moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Jan Kuipersschool uit Grootegast werd derde. Naast deze drie teams mag ook CBS De Bron uit Marum naar de landelijke halve finales. De St. Michaelschool uit Groningen, met daarin Elisabeth Kramer, werd zevende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten