zondag 7 april 2019

HF NK Jeugd

In maart en april worden elk jaar de halve finales NK jeugd georganiseerd. Nu alle wedstrijden achter de rug zijn is het tijd om de balans op te maken.


We beginnen allereerst me de pupillen. De halve finale waar onze ""jongens" waren ingedeeld, was op papier het sterkst. Op voorhand waren er wel een stuk of acht kanshebbers aan te wijzen, terwijl er maar vijf door zouden gaan naar de finale. Van onze club waren Gerard, Demi en Wouter kandidaten voor een top-vijf klassering. Bas mocht worden gezien als een gevaarlijke outsider. Voor Stefan, Anand en Ruben was het vooral een toernooi op te leren.

Na de eerste speeldag ging Gerard aan de leiding met 7 punten, gevolgd door Wouter met 6 punten. Demi kwam moeizaam tot winst en stond 9e met 5 punten, net als Bas. Anand (4), Ruben (4) en Stefan (2) konden terugkijken op een goede eerste dag.

De tweede speeldag verliep in eerste instantie dramatisch voor Gerard. Hij verloor van Matheo Boxum en daarna van Bart-Jan Kortleven. Wouter won eerst van Demi, maar verloor daarna ook van Matheo. Wouter en Gerard moesten de laatste ronde nog vol aan de bak om bij de eerste vijf te eindigen. Dat lukte. Gerard won van Janick Lanting en Wouter speelde remise tegen Morris Evers. Ze vonden zichzelf terug op de vierde en vijfde plaats; genoeg voor plaatsing voor het NK!
Demi moest de laatste ronde stunten tegen Matheo Boxum, maar dat bleek een brug te ver.
Bas bekroonde een goed toernooi met een gedeelde 9e plaats, samen met Demi. Anand (14, 7pnt), Stefan (19e, 6 pnt) en Ruben (21e, 5 pnt) debuteerden naar behoren bij de pupillen.
Na het toernooi kreeg Demi een van de keuzeplaatsen toebedeeld. Daarmee hebben we drie spelers in de NK Finale!

Bij de aspiranten speelden Yneke en Sander mee. In Hoogeveen was het een sterke poule, waaraan iedereen aan elkaar gewaagd was. Sander begon goed, met drie overwinningen en een nederlaag. Die laatste was onnodig, als hij een grappige combinatie onderkend had. Yneke begon matig met drie nederlagen en een overwinning.
De tweede speeldag verliep voor Sander dramatisch. Hij verloor alledrie partijen. Grappig genoeg had het voor de ranglijst geen gevolgen. Hij stond vierde en bleef vierde.
Yneke had een betere tweede dag en scoorde nog vier punten. Ook zijn bleef steken op de vierde plaats. Hoogeveners Wouter Soses en Lisa Scholtens staken er dit toernooi een beetje bovenuit. Zij mogen zich op gaan maken voor de finale.

In Hoogeveen speelde de welpen in twee poules van 12 spelers. Slechts de bovenste drie spelers plaatsten zich voor de finale. Schrale troost is nog, dat er ook nog vier keuzeplaatsen zijn. Dus als je vierde zou worden, dan had je nog een kans op een keuzeplaats.
Ruben Renken had echt een topdag. Zo'n dag waarin alles op zijn plaast valt. Hij speelde geconentreerd en was scherp als er zich een kansje aandiende. Hij wist al zijn partijen naar winst te voeren! Een knappe prestatie, vooral als je bedenkt dat hij ook volgend jaar nog welp is! In dezelfde poule hadden Erkhembayar en Bruno het een stuk lastiger. Erkhembayar eindigde als zevende in de poule en Bruno als 11e.
In de andere poule deed Anar het uitstekend. Hij liet zich niet uit het veld slaan na twee nederlagen in het begin en klom gestaag weer naar boven. Uiteindelijk bleef hij op de vierde plaats steken. Hij mag nog hopen op een keuzeplaats. Telmen speelde een beetje wisselvallig, maar net als Anar was hij een van de jongste spelers van het toernooi. Hij eindigde uiteindelijk als achtste. Anujin speelde de eerste twee ronden uiterst geconcentreerd en dat resulteerde een paar keer in de langste partij van de ronde. Met de punten zat het helaas wat minder mee. Uiteindelijk wist ze toch nog een keer een punt uit het vuur te slepen. Uiteraard weer als allerlaatste uit!

Uitslagen Welpen
Uitslagen Aspiranten
Uitslagen Pupillen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten