zaterdag 12 april 2014

Succes bij HF Schooldammen

Vandaag werden de landelijke halve finales schooldammen gehouden. Bij de welpen wist de Michaëlschool zich te plaatsen voor de finale. Bij de pupillen lukte dat zeer verrassend de GSV ook! We mogen als club best trots zijn op dit mooie resultaat!


In Opeinde speelde de GSV (met Sander, Liam, Suzanne en Diba), dat werd gecoached door Danny. Vooraf zou een plaatsje in de middenmoot al een mooi resultaat zijn. Vooral omdat het nog een vrij jong team is. Diba (groep 6) en Sander (groep 5) behoren eigenlijk nog tot de welpen. En Liam (groep 7) damt pas een paar maanden. Maar met Suzanne (groep 8) in je team, maak je het de tegenstanders al snel lastig!

De eerste twee wedstrijden eindigden in 4-4. Het bleek al vrij snel, dat dat juist tegen twee sterke scholen was. Vervolgens werd er met 5-3 gewonnen.

Sander en Liam kijken gespannen toe, hoe Suzanne de buit binnenhaalt
De vierde ronde was belangrijk. Bij winst zouden we volop meedoen. Het werd een zware wedstrijd en met een gemene eindspel truc sleepte Suzanne de 5-3 over de streep. De vijfde ronde werd er met 6-2 gewonnen, waarna de topper tegen It Maitiidslibben volgde. Zij bleken een maatje te groot, waardoor we naar de vierde plaats zakten.
Sleutelwedstrijd tegen De Opdracht uit Ureterp

Om nog kans te houden moest er gewonnen worden van De Opdracht uit Ureterp. Het bleek een gouden zet om Diba en Liam om te ruilen van bord. Er werd met 6-2 gewonnen, dankzij deze wisseltruc. De laatste ronde hadden we genoeg aan een gelijkspel, maar nu gingen alle registers open en werd er met 8-0 gewonnen! Met een mooie derde plaats en een ticket naar de finale op 24 mei in Purmerend, was het een schittende dag!
Liam, Diba, Coach Danny, Sander, Suzanne

In Hoogeveen speelde de St. Michaëlschool, met daarin Elisabeth, Max, Gerard, Sil en Sebastiaan.
Ze speelden continu bovenin mee en werden uiteindelijk tweede, wat ruim voldoende was voor plaatsing. Naast de Michaelschool plaatsten zich ook nog twee Hoogeveense scholen voor de finale. De Joh. Calvijn school begon slecht aan het toernooi (8-0 verlies tegen de St. Michaëlschool). Maar Henk gaf ze in de pauzes belangeloos damtraining. Misschien dat ze daardoor nog op de derde plaats zijn geëindigd!
Sebastiaan, Max, Gerard, Sil, Elisabeth

Lees hier het leuke verslag (pdf) van Coach Henk: Verslag HF Hoogeveen


Uitslagen toernooibase: Pupillen en Welpen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten