zondag 16 december 2012

DV Warffum 3e op NK Pupillen!!

Afgelopen zaterdag is DV Warffum derde geworden op het NK voor clubviertallen. De lange reis naar Eindhoven was het dus meer dan waard! In het team van Warffum spelen Lotte Meijer, Ninah Rosema, Wietze Veenstra en Robert Datema. Hieronder een verslag van Rudolf SchwabWarffumer damjeugd derde op NK voor clubteams

Zaterdag heeft het pupillen-team van Damvereniging Warffum in Eindhoven op het Nederlands Kampioenschap voor clubteams de derde plaats gehaald.
Het team bestond uit Ninah Rosema, Lotte Meijer, Robert Datema en Wietze Veenstra. Er moesten 8 partijen gespeeld worden met tien minuten op de klok en vijf seconden per zet. De eerste partij tegen Haarlem werd moeiteloos gewonnen met 8 – 0 en dat had een stimulerende invloed, zodat de tweede partij tegen het veel sterkere Lunteren in remise eindigde. In deze partij ontmoette Rosema Melanie Voskuil, haar rivale uit het NK pupillen meisjes, maar ook dit keer was zij een maatje te groot voor Rosema. Ook Meijer was niet opgewassen tegen het Lunterse geweld. Datema en Veenstra wisten door de eindstand op 4 – 4 te houden.
De derde ronde tegen SNA2 uit Heerhugowaard werd weer een totale overwinning met 8 –  0. Toen de vierde partij tegen Huissen gewonnen werd stond Warffum gedeeld eerste met Wageningen en SNA1. In deze vierde partij moest Rosema het opnemen tegen de Nederlandse Kampioene Tessa Aleven. En ook nu weer was Tessa de sterkste. Datema hield zijn partij knap remise en met winst van Meijer en Veenstra eindigde deze ontmoeting in een 5 – 3 overwinning.
Nog vier ronden te gaan gaf het zicht op de eerste plaats het team voldoende kracht om het vermoeiende toernooi succesvol voort te zetten. De vijfde ronde werd een ontmoeting tegen IJsselstein en werd met 7 – 1 vrijwel moeiteloos gewonnen. Alleen Datema speelde knap remise vanuit een verloren positie. Tot nu toe heeft Veenstra al zijn partijen gewonnen en is tot dan topscorer van het team. De zesde ronde verkeerde het team in een dip of sommige teamleden waren te overmoedig zodat tegen Dongen, die tot nu alles had verloren, niet de volledige winst in de wacht werd gesleept. Met winst van Rosema en Meijer en remise van Veenstra werd het 5 – 3 voor Warffum.  
In de zevende en achtste ronde kwam het erop aan. Tegen SNA1 en Wageningen met wie Warffum de eerste plaats deelde. Door een tactische wissel in de speleropstelling  wist Warffum het sterke Wageningen te bedwingen en met 4 – 4 kwam een plaats bij de eerste drie in zicht. Rosema die tot nu toe op het eerste bord speelde behaalde winst op bord vier. Meijer en Datema verloren hun partij terwijl Veenstra op bord één met een damoffer knap de winst binnenhaalde. In partij acht kon alleen Meijer een vuist maken en met 2 – 6 eindigde de ongelijke strijd tegen SNA1.
Lunteren had met een inhaal race zich nog op de tweede plaats gewurmd, zodat de Warffumer jeugddammers derde werden. Uiteindelijke topscorer van het team werd Meijer met 12 punten, Veenstra tweede met 11, gevolgd door Rosema met 10 en Datema met 8 punten. Het jeugdteam van Damvereniging Warffum heeft een geweldige prestatie verricht en met een grote beker en vier medailles op zak werd de drie uur durende thuisreis aanvaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten