woensdag 22 februari 2012

Groningers succesvol in Friesland Cup

Zaterdag 18 februari was de derde ronde van de Friesland Cup in Sneek. De Friesland Cup is qua opzet hetzelfde als de DDB-Cup. Vier aparte toernooien, waarin je in groepen speelt en na vier toernooien wordt er een totaalklassement opgesteld. Wat ontbreekt is een beker met grote oren, zoals in Drenthe.


Wat wel mooi is, is dat de groepen aansprekende namen hebben: Grootmeestergroep, Meestergroep en selectiegroepen. Dat klinkt toch fantastisch, als je in de grootmeestergroep speelt!
We waren deze keer niet met zoveel spelers aanwezig. Dat kwam ook door de halve finales van het schooldammen in Drenthe (maar daarover later meer). Uiteindelijk kwamen we met drie spelers uit Groningen/Eelde en vanuit Warffum kwamen er ook nog eens drie. Het toernooi zelf was goed bezet met ruim vijftig kinderen!
Wouter en Floris waren ingedeeld in de Grootmeestergroep. Hier troffen ze veel nieuwe tegenstanders. In de eerste ronde moesten ze direct al tegen elkaar. In een spannende klassieke stand trok Wouter aan het langste eind. Wouter bleef vervolgens al zijn partijen winnen en werd onbedreigd eerste. Floris herstelde zich goed van de nederlaag en speelde zichzelf naar de tweede plaats. Daarmee was het Groninger succes compleet. Dit doet vermoeden, dat de tegenstand matig was, maar niets is minder waar. Op de derde plaats eindigde de sterke Koopmanschap van SNA uit Heerhugowaard. Hij had vorig jaar nog de grootmeestergroep gewonnen! Dus Wouter en Floris kunnen trots zijn op hun knappe prestatie! Wouter mocht tevens de wisselbeker in ontvangst nemen. Zijn naam zal daarin worden vereeuwigd.
Suzanne speelde in de meestergroep. Daar speelde ook haar vriendinnetje Tamar Visser, die afgelopen zomer ook meespeelde op het EK in Tallinn. Suzanne begon wat aarzelend maar daarna speelde ze de sterren van de hemel. Mooi positiespel en lekker combineren. Uiteindelijk eindigde ze op de gedeelde tweede plaats, waarna een barrage moest worden gespeeld. Daarin speelde ze super en de partij werd beslist met een mega rondslag.
Lotte was helaas te laag ingedeeld. Ze had prima kunnen spelen in de groep met Suzanne en Tamar, maar de organisatie had niet helemaal goed door, dat Lotte Nederlands kampioen bij de welpen meisjes is. Ze hadden haar ingedeeld in de eerste selectiegroep. Normaal gesproken zou ze die met gemak winnen, maar ze liet partijen die ze voorstond nog glippen. Het ging iets te gemakkelijk, waardoor ze niet genoeg concentratie had. Uiteindelijk eindigde ze op de vierde plaats.
Kim en Joost deden het redelijk goed. De resultaten waren wisselend en ze kwamen niet in aanmerking voor het podium. Gelukkig had de organisatie wel voor iedereen een mooie medaille, zodat iedereen met een prijsje naar huis ging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten