zondag 31 mei 2015

Michaelschool 2e NK Schooldammen Welpen, GSV 9e bij de Pupillen

In Hoogeveen werd het NK schooldammen voor Welpen teams gehouden. De St. Michaelschool heeft daar een mooie tweede plaats behaald. Bij het NK voor pupillen teams in Alphen aan de Rijn werd de GSV keurig 9e.

Het team van de Michealschool (met Max, Sebastiaan, Gerard, Sil) kwam traag uit de startblokken. Na een nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen en twee gelijke spelen, leek een hoge klassering ver weg. Maar met een fantastische sprint eindigden ze toch nog op de tweede plaats! Binnenkort volgt een uitgebreid verslag van Henk Stroetinga.

Voor de Groninger Schoolvereniging (met Diba, Sander, Liam, Wouter en Indy) was het behalen van de finale al een enorme prestatie. Het jonge team (met nog drie welpen!), gecoached door Suzanne, had dan ook geen hoge verwachtingen. Leuk meedoen en puntjes snoepen was het devies. Dat we er heel veel zouden snoepen, hadden we van tevoren niet gedacht.

Na een lange autoreis van 2 uur  kwamen we om 10:15 aan in Alphen a/d Rijn. Even later werd het toernooi geopend en kwam er een leuk welkomstwoord van de wethouder. Hij had vroeger zelf ook gedamd. Hij opende het toernooi door aan het 1e bord van De Springplank uit Hazerswoude. Toevallig speelde de GSV daar tegen, dus de eerste zet werd aan Sanders bord verricht. De wethouder had zijn huiswerk goed gedaan, want de zet werd aangekondigd als de sterkste openingszet voor wit. Sander kreeg te maken met 33-28 (Hollandsche opening), maar werd er niet warm of koud van. Hij won vrij eenvoudig.
Liam won ook en Wouter sleepte het beslissende punt binnen. De eerste punten waren binnen.
Voor aanvang werd er nog driftig getraind

In de tweede ronde wachtte de Zonnewijzer uit Heerhugowaard. Dat dit team later kampioen zou worden, was na deze wedstrijd niet te verwachten. Vrij eenvoudig werden ze door ons van het bord geschoven: 6-2. Suzanne had het team goed op de rails!

In de derde ronde hadden we een kleine tegenvaller tegen de Eben-Haƫzerschool uit Ottoland . Bij een 4-2 voorsprong was Sander nog bezig. Hij had inmiddels een gewonnen stand, maar liet zich nog foppen. Na de 4-4 waren we even de koppositie kwijt, maar die konden we heroveren. Dat gebeurde ook, want er werd gewonnen van de Regenboog uit Gorinchem.

Alleen aan kop, punt los. Wat gebeurt hier? Vader Martijn Borchers kon het niet helemaal bevatten en ook Danny en Suzanne keken vol verbazing naar de ranglijst. We hadden ook nog eens een sterk programma gehad. Het zou toch niet weer een verrasing worden?

Nu volgde er een pauze en dat pakte voor ons, achteraf, niet goed uit. Er werd heerlijk gevoetbald, maar daarna zat iedereen met een druk hoofd achter het bord. Ook hadden de jongelui een prachtig uitzicht op de ranglijst, die op de muur werd geprojecteerd. Er werd kansloos verloren. Een leerzame ervaring voor de volgende keer.

Martijn volgt met spanning de verrichtingen op het bord
Tegen de Calvijnschool uit Hoogeveen zaten ze goed achter het bord. Al snel leek het de goede kant op te gaan. Sander combineerde naar dam, Liam haalde een Coupe Philippe uit en Indy had ook een paar schijven voorsprong. Maar alle voordeel verdween als sneeuw voor de zon en uiteindelijk  bleef er een 7-1 nederlaag over. De Calvijnschool zou uiteindelijk zelfs tweede worden.
Wie goed kijkt ziet Liam net de Coupe Philippe uitvoeren (24-30 en 26-31). Indy (achteraan) staat twee schijven voor. Sander (vooraan) een schijf meer. Diba (bord 2) 1 achter. Dat dit nog 1-7 zou worden...

Ook in de zevende ronde volgde een kansloze nederlaag tegen de Eben-Haƫzerschool uit Bennekom. Er werd veel te snel gedamd. Alles wat daarvoor heel goed ging, werd nu verkeerd gedaan. Er volgde een donderspeach en dat hielp.De laatste wedstrijd zouden we er alles aan doen om minimaal een punt te halen. Dan hadden we ons gemiddelde gehaald en zouden we top-10 halen. Dat lukte precies, al hadden we meer verdiend dan de 4-4.

Martijn Keitz merkte op, dat het misschien mooier was geweest als we slecht waren begonnen en ons dan omhoog gewerkt hadden. Dan was er waarschijnlijk meer blijdschap geweest. Maar eigenlijk is dit ook mooi aan sport. We waren er onverwacht heel dicht bij en kunnen trots zijn op het behaalde resultaat! Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

De prestatie werd op de terugweg "beloond" met een bezoekje aan de Mc Donalds in Lelystad. Iets na achten kwamen we moe maar voldaan weer aan in Groningen.
Diba, Indy, Liam, Wouter en Sander

 Eindstanden toernooibase: Schooldammen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten