zaterdag 1 maart 2014

DDB-Cup Leek


De DDB-Cup in Leek was zeer goed bezocht. Bijna 60 deelnemers, waarvan 12 van "ons". Het was wel een beetje druk, want in de sporthal waren ook de "Familie-doe-dagen". Maar het dammen ging er niet minder goed om.  Gelukkig werd er deze keer wel aan gedacht om de clubshirts te dragen!


Voor Floris was het een belangrijke dag, want hij kon het totaalklassement winnen. Een score van 80% was sowieso voldoende. Bij een lagere score was hij afhankelijk van de concurrentie. Maar 80% scoren in de hoofdgroep valt nog niet mee met tegenstanders als Vincent Houtjes en Ilse Barf. Desondanks lukte het hem wel! Hij verloor wel van Ilse, maar van Vincent werd wel gewonnen. Ook de overige partijen werden gewonnen en dat was precies de 80% die hij nodig had! In de groep eindigde hij wel gelijk met Vincent. In de noodzakelijke barrage kon Vincent nog net remise maken, maar dat was voldoende voor Floris om de groep te winnen. Gerald had zijn dag niet in deze groep en verloor al zijn partijen. Bij de prijsuitreiking kreeg hij ook te horen, dat hij veel beter kon en dat klopt!
Winnaar van het totaalklassement

Gerald tegen Ilse

Sander en Elisabeth speelden in groep 2. Ze eindigden samen op de gedeelde tweede plaats, achter Pascal, die vandaag  veel te sterk was. In de barrage won Sander en werd daarmee tweede en Elisabeth mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen.
Barrage om de tweede plaats

In de derde groep speelden Jesper en Max. Jesper speelde heel geconcentreerd en rustig. Dat was een goede training voor de halve finales welpen, die over twee weken worden gehouden. Hij haalde zes punten, maar dat hadden er zeker meer kunnen zijn! Max haalde drie puntjes meer en dat was aan het eind net genoeg voor de derde plaats. Dat was inmiddels de derde 3e plaats achter elkaar. Een knappe prestatie!.
Max en Jesper. Op de achtergrond nog meer clubgenoten (te herkennen aan...?)

Liam speelde zijn eerste toernooi, maar toch had de organisatie hem in de vierde groep ingedeeld. Veel te hoog natuurlijk voor de eerste keer. Zeker als daar ook nog ene Gerard Kramer in speelt. Liam haalde toch nog een punt en was vaak dicht bij meer. Het was wel een goede ervaring en hij vond het gelukkig leuk. Gerard was weer als vanouds bezig. Hij verloor weliswaar de eerste partij (hij was nog een beetje geintimideerd door de grote jongens), maar won er vervolgens 7 op rij. In de laatste ronde was de koploper een maatje te groot voor hem. Maar de tweede plaats in deze groep is natuulijk een prestatie van wereldformaat!
Liam. Denkhouding is goed!

Gerard lacht, ondanks zijn stand.

Wouter en Indy debuteerden in groep 5, waar ook Samuel in speelde. Eigenlijk zaten ze alledrie in een te hoge groep. Maar de organisatie denkt natuurlijk dat wij een hele sterke club zijn. Dat klopt ook wel, maar als je nog niet heel lang damt, mag je best wat lager beginnen.
Ondanks de sterke groep werd er goed gespeeld. Samuel en Wouter haalden 7 punten en Indy scoorde er 4. Na afloop vroeg Wouter meteen wanneer het volgende toernooi was, dus hij had er nog steeds zin in!

Samuel heeft even tijd voor de fotograaf. Rechts Indy.
Het lijkt wel David tegen Goliath. Rechts Wouter.
Thomas deed het groep 7 prima. Hij scoorde in totaal 8 punten en was zelf ook best tevreden. Het zal niet lang meer duren, voordat hij in de prijzen valt!
Thomas op weg naar de winst

Foto's van het toernooi zijn te vinden in het Fotoalbum. (met dank aan Jan Willem).

Eindstand DDB-Cup Leek

Eindstand DDB-Cup

1 opmerking:

  1. Wat een leuk verslag en wat heeft Het Noorden het goed gedaan, toppertjes! En wij hebben een hele trotse zoon thuis. Groetjes, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen