maandag 16 september 2013

Nationale Jeugddamdag 2013

Afgelopen zaterdag werd de Nationale Jeugddamdag gehouden in Wageningen. Normaal gesproken is deze jeugddamdag altijd in april, maar vanwege de World Cup is deze eenmalig naar september verplaatst. Maar of dat nou zo'n succes was?

Met name de welpen categorie was ondervertegenwoordigd. Veel F-jes en E-tjes hadden hun eerste voetbalwedstrijd van het seizoen en dan wordt het lastig kiezen. Groningen had hier dus ook geen welpenteam afgevaardigd, en dat gold voor de meeste provincies.
Het idee was, dat de jeugdspelers de wereldtoppers aan het werk konden zien. Deze speelden in een zaal een verdieping hoger. Veel (oud)-Wereldkampioenen, maar ook sterke jeugdspelers, zoals Wouter Wolff, Nick Waterink en Jitse Slump werken daar een zwaar toernooi af. Maar helaas hadden we veel te weinig tijd om daar te kijken, vanwege het drukke speelschema.
Volgend jaar moet men het maar gewoon weer in april organiseren.


Gelukkig hadden we wel een mooi pupillenteam. Gerald, Lotte, Suzanne, Wietze en Tijmen verdedigden de Groningse eer. We startten furieus met een 9-1 overwinning op Drenthe. Aartsrivaal Friesland werd op 5-5 gehouden, maar tegen het Gelderse geweld waren we niet opgewassen. Er volgde een 10-0 oorwassing. Op zich niets aan de hand, maar na het gelijkspel tegen Zuid-Holland Zuid en nog twee nipte 4-6 nederlagen konden we het podium vergeten. Zeker met het sterke Zuid-Holland nog te gaan. Maar juist tegen dit sterke team rechtten we onze rug. Lotte won overtuigend van de sterke Marco de Leeuw. Wietze, Tijmen en Gerald wonnen ook, terwijl Suzanne de sterke Berke Yigitturk op remise hield! Een schitterende prestatie.

In de laatste vier ronden moesten we nog tegen welpen teams. Op papier een makkie, maar tegen Noord-Brabant kwamen we nog met de schrik vrij. Een nipte 6-4 overwinning voorkwam een blamage.

Topscorers van ons team werden Tijmen en Wietze (15 punten uit 11 wedstrijden). Maar ook Suzanne (14), Gerald (13) en Lotte (11) hadden een goede score.

Voor uitslagen en foto's kijk op: Jeugddammen.com

Lotte tegen Marco de Leeuw

Suzanne tegen Berke Yigitturk

Wietze tegen de topscorer van het toernooi: Tristan van der Velde

Tijmen haalt een paar zetten later een mooie driezetter uit!

Gerald bedenkt een plan tegen de vijandelijke voorpost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten